Subsidieregeling voor mkb-bedrijven met internationale ambities

Heeft jouw bedrijf internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wil je in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wil je mogelijke afnemers overtuigen van jouw technologie? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) wellicht interessant. Het beschikbare budget voor de eerste tenderronde van 2018 is €2 miljoen voor DGGF-landen en €2,5 miljoen voor overige landen.

Met deze regeling stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken dat meer Nederlandse ondernemingen succesvol internationaal zakendoen. DHI richt zich op Nederlandse mkb-bedrijven met internationale ambitie. Met de mkb-toets kun je zien of je een mkb-ondernemer bent.

De DHI-regeling is een tenderprogramma. Tijdens een tenderronde kun je een aanvraag indienen. De eerste tender van 2018 opent op 1 februari a.s.. De sluitingsdatum is 29 maart 2018 om 15.00 uur.

23 januari informatiebijeenkomst 1e tenderronde 2018

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert RVO.nl een informatiebijeenkomst. Je krijgt een algemene presentatie over het programma en een bedrijf vertelt over zijn ervaringen met DHI.

Ben je ondernemer, dan kun je een 1-op-1-gesprek met een DHI-adviseur aanvragen. Vul voorafgaand aan het gesprek de quickscan in en stuur deze naar: dhi@rvo.nl. Je krijgt dan een advies gebaseerd op jouw quickscan, en een nummer waarmee je je aanvraag kunt indienen. Een gesprek duurt 20 minuten. Klik hier om aan te melden voor de informatiebijeenkomst.