Tewaterlating shallow water pusher “TENACIOUS” bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen

Vrijdag 15 mei is de shallow water pusher ‘’TENACIOUS ‘’ bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen te water gelaten via het helling platform.

Meer informatie

“TENACIOUS”, met bouwnummer 351, is de tweede duwboot die TB Shipyards in Kampen bouwt voor haar Franse opdrachtgever Compagnie Fluviale de Transport (CFT). Na de succesvolle oplevering van zusterschip “AMBITIOUS” in februari vorig jaar, besloot CFT al snel nog een duwboot van het type KP1250 Pusher in Kampen te laten bouwen.

Vanwege de geringe diepgang van maximaal 1,5m is de shallow water pusher met name geschikt voor de ondiepe wateren en de steeds vaker voorkomende laagwaterperiodes op de rivieren daarmee past de KP1250 Pusher uitstekend in de vloot van opdrachtgever CFT, die marktleider is in riviertransporten in Frankrijk en haar vloot uitbreidt naar het vaargebied van de Donau.

Na de tewaterlating is de duwboot afgemeerd aan de kade in Kampen, waar het schip in bedrijf zal worden gesteld en gereed gemaakt voor de proefvaarten. “TENACIOUS” zal eind juni worden overgedragen aan CFT.

De relatie tussen CFT en de Thecla Bodewes werven duurt al meer dan 15 jaren waarin de scheepswerf diverse type schepen voor de Rhône en de Seine heeft mogen bouwen van LPG tot minerale oliën en nu deze duwboten voor de Donau.

Het schip “TENACIOUS” is de eerste van 6 duwboten die de Thecla Bodewes Shipyards Groep momenteel onder constructie heeft bij de werf in Kampen en de werf Barkmeijer Shipyards in Stroobos. Deze duwboten worden voor zowel Franse, Duitse als Nederlandse opdrachtgevers gebouwd en zullen in 2020-2021 worden opgeleverd.