Veel belangstelling voor jaarlijkse ketendag marinebouw bij Damen Shipyards

Vrijdag 5 juli organiseerde Damen Schelde Naval Shipbuilding de jaarlijkse ketendag marinebouw. Samen met vertegenwoordigers van 85 bedrijven en kennisinstellingen werd vooruitgekeken naar ontwikkelingen op het gebied van innovatie, bouw en onderhoud van de nieuwe Nederlandse marinevloot. De aanwezige bedrijven vormen een sterke keten die van groot belang is bij het realiseren van zowel grote als kleinere marinebouwprojecten.

Meer informatie

De genodigden werden ontvangen op het werfterrein van Damen Shipyards in Gorinchem. Arnout Damen verwelkomde alle aanwezigen en keek vooruit naar de komende Nederlandse marinebouwprojecten. Hij benadrukte de mogelijkheden hoe deze schepen en onderzeeboten van de toekomst door de Nederlandse marinebouw gerealiseerd kunnen worden.
Daarna werd door directeur inkoop Rik Meerman uiteengezet hoe de Nederlandse marinebouw juist door in teamverband te werken een uitstekende exportpositie wist bereiken. Hij lichtte daarbij met name innovatieaspecten in marineprogramma’s toe.

Na het inhoudelijke deel was er tijd voor netwerken, verschillende rondvaarten op een Damen fast crew supplier en een unieke VR-experience. Daarmee waanden gasten zich, door middel van een VR-bril, op een patrouilleschip van de Holland klasse van de Koninklijke Marine.

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van de ketendag.