Volledige management buy-out THR Marine BV

Op 28 augustus 2019 heeft de directie van CIG International B.V. haar aandelen in THR Marine B.V. overgedragen aan de heren Herman Roose en Tom Jonker. Met deze aandelentransactie kunnen de nieuwe aandeelhouders, die ook het management van de onderneming zullen gaan voeren, de positie van THR Marine in de wereldwijde scheepsbouwmarkt uitbouwen en verdere invulling geven aan meer dan 100 jaar historie van zowel Ten Horn als Ridderinkhof.

Meer informatie

Als onderdeel van de CIG Groep heeft THR Marine in de afgelopen jaren succesvol innovatieve lier- en ankertypes geïntroduceerd en heeft daarmee diverse nieuwe marktgebieden weten te betreden. Ook in de toekomst zal THR Marine zich blijven richten op verdere groei en innovatie waarbij onder andere autonoom varende schepen en “sustainability” belangrijke onderwerpen zullen zijn.

De nieuwe aandeelhouders zien door hun jarenlange ervaring in de wereldwijde scheepsbouwindustrie, en hun achtergronden in Europa en Azië, de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Als vertrouwd commercieel gezicht van de onderneming zal Tom Jonker zijn jarenlange rol als directeur verkoop voortzetten. Herman Roose, die in 2015 en 2016 samen met Tom de toekomst voor THR Marine uitstippelde, zal de rol van algemeen directeur gaan vervullen. Verkoop, engineering, productie en administratie zal vanuit de vestiging in Groningen gedaan blijven worden.

Het gehele THR Marine team staat klaar om invulling te geven aan deze nieuwe fase in THR Marine’s continue ontwikkeling als wereldwijde leverancier van lieren, ankers en mooring equipment.