Wie neemt de Tsjerk Hiddeszbokaal over van Alewijnse op de NMT Zeildag a.s. 13 juni?

De podiumbekleders van de NMT Zeildag 2018. We namen contact op met één van de leden van dit winnende zeilteam; Folkert Attema. Zeiler in hart en nieren. Hij won met zijn team de felbegeerde Tsjerk Hiddeszbokaal; “Samen met je collega’s deelnemen aan de NMT Zeildag is erg goed voor de teamspirit. Je zit lekker de hele dag op het water en oefent de mooiste sport uit die er is!” Wint jouw zeilteam op 13 juni, tijdens de NMT Zeildag 2019, deze prachtige wisselbokaal? Meld je vandaag nog aan.

Welke rol speelt zeilen in jouw leven?
“Ik ben opgegroeid in Heeg, het centrum van de watersport in Nederland en woon nu in Utrecht. Al van jong af aan ben ik actief geweest op het water. Eerst in de optimist en splash en later ook op andere soorten zeilschepen. Naast dat ik fanatiek wedstrijdzeil op Skutsje de Eelkje II (IFKS) en in mijn eigen Randmeer nr. 1122 heb ik een kajuitzeiljacht (kwart-tonner) waarmee ik graag op pad ga naar de waddeneilanden. Iedere woensdagavond zeil ik wedstrijdjes op de Loosdrechtse plas vanaf mijn thuishaven GWV de Vrijbuiter en op donderdag reis ik naar Heeg voor de wekelijkse training op de Eelkje II. Zeilen speelt dus een behoorlijke grote rol in mijn leven en ik heb tijdens het zeilen ook mijn vriendin leren kennen. Samen met haar vorm ik een mooi team tijdens de randmeer wedstrijden, wat ons een eerste prijs opleverde tijdens het NK 2018.”

Hoe was het om in 2018 de Tsjerk Hiddeszbokaal te winnen tijdens de NMT Zeildag 2018?
“Het was een erg leuke en mooie dag. Samen met je collega’s deelnemen aan de wedstrijden is erg goed voor de teamspirit. Bij aanvang kenden we elkaar nog niet zo goed maar aan het eind van de dag wisten we letterlijk wat voor vlees we in de kuip hadden. En winnen is natuurlijk leuk, zeker wanneer je voor het eerst mee doet.”

Al aan het oefenen voor de eerstvolgende NMT Zeildag op 13 juni?
“Nog niet, al zijn er wel vergevorderde plannen om een keer met elkaar te gaan zeilen.”

Waarom zou je deelnemen aan de NMT Zeildag?
“Je leert je collega’s op een andere manier kennen, ontmoet nieuwe mensen, zit de hele dag lekker op het water en zeilen is de mooiste sport die er is!”

Waar staat de Tsjerk Hiddeszbokaal nu?
“De bokaal heeft een prachtig plekje gekregen bij de ingang van ons pand naast receptioniste Ria. Naast dat het een mooi object is, is het ook een mooi onderwerp om een gesprek te starten (over zeilen).”

Vaart jouw zeilteam mee op 13 juni a.s.?

Inmiddels zijn er al meer dan 20 boten geboekt maar er is ruimte voor nog meer teams. Aanmelden is mogelijk als team maar kan ook op individuele basis. Lees hier meer informatie en meld je aan!.