Young professionals gezocht!

Richard de Groot werkt sinds 1,5 jaar als Online Product Manager bij ShipSupport. Om andere young maritime professionals te ontmoeten is hij lid geworden van Young NMT. Wat verwacht hij van dit nieuwe netwerk van Netherlands Maritime Technology?

Meer informatie

Heb je altijd al in de maritieme sector gewerkt?
“Nee, hiervoor heb ik bijna 9 jaar een eigen e-commerce bedrijf gehad. Daar ben ik mee gestopt en toen ben ik op zoek gegaan naar een baan in de maritieme sector. Ik wilde altijd al graag in deze sector werken. Ik ben namelijk opgegroeid in Vlaardingen en het maritieme gevoel vind ik echt iets wat bij deze regio past.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Young NMT?
“Ik ben vorig jaar tijdens het Maritime Awards Gala benaderd door Roel de Graaf en Joëlla Lucas van NMT. Zij vertelden mij dat NMT een platform voor young professionals in de maritieme sector wilde opzetten en ze hebben mij gevraagd daarover mee te denken. Dat wilde ik graag doen.”

Heb je daar dan ervaring mee?
“Ik ben ook bestuurslid van Young IHC. Maar ik denk dat NMT echt een meerwaarde kan bieden in het verbinden van young professionals van haar aangesloten lidbedrijven. Het is niet alleen leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten, maar je kan ook echt je netwerk uitbreiden. Ik vind het interessant en leerzaam om te zien wat voor soort bedrijven er allemaal actief zijn in de maritieme sector.”

Wat gaan jullie allemaal organiseren als Young NMT?
“We willen vooral netwerkbijeenkomsten met interessante sprekers en bedrijfsbezoeken organiseren. Het eerste evenement vindt plaats tijdens Europort, waar we een gezamenlijke borrel organiseren samen met andere young professional clubs. Maar we denken ook aan een ‘shakers & movers’ event tijdens Europort, waarbij de oudere garde kennismaakt met de jonge generatie.

Ben jij niet ouder dan 35 jaar en wil je ook lid worden van het Young NMT-netwerk?