Alphatron Marine BV sluit strategisch partnerschap met Shipping Technology

Tijdens “Maritime Industry”, welke gehouden wordt van 7 tot 9 mei in de evenementenhal in Gorinchem, zal Alphatron Marine op donderdag 9 mei om 14.00 uur een unieke samenwerking bekrachtigen. Een partnership waarbij de enorme ervaring op het gebied van ontwikkeling, levering, installatie en service van maritieme elektronica die Alphatron Marine in de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd, zal worden gecombineerd met de zeer innovatieve ideeën rond de zgn. Big Data en Artificial Intelligence (AI) toepassingen, welke Shipping Technology ontwikkelt voor de maritieme sector.

Meer informatie

Alphatron Marine is voornemens toekomstige productontwikkelingen van de succesvolle AlphaLine op het gebied navigatie, indicatie en automatisering, zowel voor zee- als binnenvaart, mede te baseren op de toepassingen van AI, welke integraal onderdeel uitmaken bij de innovaties van Shipping Technology.

Door gezamenlijk te werken aan een reeks van producten zijn beide firma’s complementair aan elkaar en sterke partners voor ontwikkelingen op het gebied van supported sailing concepten, waarbij de crew aan boord bij hun taken worden ondersteund door betrouwbare bronnen van informatie en verdere automatisering.

Verder zal Alphatron Marine de reeds door Shipping Technology ontwikkelde Black Box Pro in haar leveringsprogramma opnemen. Dit geavanceerde product zal toekomstig verder geïntegreerd worden in de huidige AlphaLine waarbij het bedieningsgemak voor zowel de crew aan boord als het management aan wal zal worden uitgebreid.

De zeer omvangrijke dealer organisatie van Alphatron Marine zal na een uitgebreide training borg staan voor productondersteuning langs de Europese binnenwateren.

Shipping Technology is verheugd met het vertrouwen dat Alphatron Marine stelt in de Black Box Pro en het bijbehorende dashboard. De Black Box Pro is hét basisproduct voor de toekomst, dat nu al waarde oplevert voor de scheepseigenaar. Alle toekomstige door Shipping Technology ontwikkelde applicaties zullen worden aangeboden op deze Black Box Pro, met (semi-) autonome scheepvaart als einddoel. Alphatron Marine erkent hiermee de potentie van nautische data als het gaat om de veiligheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en toekomstbestendigheid van de maritieme sector in combinatie met maritieme elektronica. Daarnaast is Alphatron Marine met haar jarenlange ervaring op het gebied van nautische apparatuur voor binnen- en zeevaart van grote toegevoegde waarde voor de ontwikkelingen binnen Shipping Technology.