Alphatron Marine gastheer voor Exportbijeenkomst Colombia

NMT-lid Alphatron Marine was zo vriendelijk om 14 mei 2018 haar deuren op te stellen om deelnemers te verwelkomen voor de exportbijeenkomst Colombia. Het animo voor deze bijeenkomst was groot, ruim 35 deelnemers waren aanwezig om meer kennis op te doen over de scheepsbouwontwikkelingen in dit land. Jan Willem van Bokhoven van het Holland House Colombia gaf meer inzicht over de ontwikkelingen op scheepsbouw gebied waarna Thecla Bodewes haar ervaringen met zaken doen in dit land deelde.

Meer informatie

Kansen in Colombia

Colombia ontwikkelt zich meer en meer als scheepsbouwland. De werf COTECMAR neemt hierbij een leidende positie in. COTECMAR richt zich met name op de bouw van marineschepen zoals korvetten en patrouillevaartuigen voor zowel zeeën als rivieren en is eveneens de grootste werf voor reparatie en onderhoud van schepen in de regio. Zelfs onze eigen Koninklijke Marine liet recent een van haar schepen onder handen nemen door deze werf. Daarnaast investeert Impala (onderdeel van Trafigura) al een aantal jaar in de vloot voor de Magdalenarivier wat kansen biedt voor de binnenvaart. Niet alle systemen en technologieën worden lokaal gefabriceerd, waardoor buitenlandse toelevering belangrijk is.

Handelsmissie naar Colombia

Bij voldoende animo is NMT voornemens om een handelsmissie te organiseren in samenwerking met het Holland House Colombia.
Voor meer informatie en interesse kunt u contact opnemen met Sandra Thornhill via; thornhill@maritimetechnology.nl