Bezoekers NMT Netwerkbijeenkomst verrast door gevarieerd programma en interessante rondleiding bij gastheer SKF in Nieuwegein

SKF in Nieuwegein trad op 22 november op als gastheer en ontving bijna 200 leden van NMT. De NMT Netwerkbijeenkomst was evenals vorige keer, opgezet met volop keuzeopties. Tijdens twee rondes werden maar liefst drie deelsessies en steeds een rondleiding door de labs van SKF aangeboden. Natuurlijk was er ook volop de mogelijkheid om te netwerken.

Meer informatie

Condition Based Maintenance

Populair was o.a. de workshop Condition Based Maintenance, geheel verzorgd door SKF. Uitgelicht werd hoe schepen nog efficiënter kunnen worden ingezet door toepassing van condition based maintenance. Ook tijdens de drukbezochte rondleidingen (drie in totaal) door de labs en de Solution Factory van SKF, was hier aandacht voor. Ruim 100 wetenschappers testen vanuit Nieuwegein jaarlijks voortdurend de producten van SKF. O.a. lagers in alle soorten en maten en smeeroliën.

‘Bollenmodel’

Tijdens de eveneens erg populaire workshop van professor Olof Bik (Nyenrode University), was er veel ruimte voor interactie. Centraal stond het innovatievermogen van bedrijven. Aan de hand van het bollenmodel werd al meteen in groepjes van drie gekeken naar de ervaringen met innoveren op de eigen werkvloer.

Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen voor de scheepswerven en maritieme toeleveranciers, werd er gestemd voor wijziging van de contributiestructuur.

Kleine en grote kansen; bouwen op het water

Afsluitend verraste Jelle Vedder, architect bij Bartels & Vedder, de aanwezigen met zijn presentatie over bouwen op het water. Met grote en kleine kansen voor de maritieme sector om op in te zetten. Ellis Jan van den Hout trad vervolgens naar voren voor een korte presentatie over SKF. Sander den Heijer, sectormanager bij Netherlands Maritime Technology (NMT), nam de aanwezigen vervolgens mee in de wereldwijde scheepsbouwontwikkelingen. Een verhaal met kansen en kanttekeningen en niet louter positief, zeker betreffende het toekomstbeeld voor de markt voor vrachtschepen. Aansluitend vond de borrel plaats met Hollandse hapjes en goede gesprekken.

NMT dankt de aanwezigen, en ieder die een actieve bijdrage heeft geleverd aan het programma, voor deze veelzijdige NMT Netwerkbijeenkomst. Een bijzonder dankwoord gaat uit naar SKF in Nieuwegein die niet alleen haar accommodatie beschikbaar stelde, maar ook diverse rondleidingen verzorgde en een zeer interessante workshop over Condition Based Maintenance gaf.

Fotoalbum

Klik hier om het online fotoalbum te bekijken.