Damen Marine Components: nieuw kantoor en nieuwe MD

Damen Marine Components (DMC) vierde onlangs op feestelijke wijze de officiële opening van haar nieuwe hoofdkantoor in Hardinxveld-Giessendam. Bij deze gelegenheid werd tevens Mark Visser geïntroduceerd als nieuwe managing director. Hij volgt daarmee Steef Staal op, die binnenkort met pensioen gaat na 15 jaar bij DMC en in totaal 46 jaar bij de Damen Shipyards Group.

Meer informatie

Het nieuwe hoofdkantoor werd geopend door Beer Damen, de zoon van Damen Shipyards Group bestuursvoorzitter Kommer Damen. De feestelijke opening werd bijgewoond door 350 gasten onder wie klanten, leveranciers, relaties en collega’s.

Groei bij DMC

De openingsspeech bood een uitgelezen kans om de vertrekkende managing director Steef Staal te bedanken en lof toe te zwaaien, voordat hij in februari 2020 afzwaait. Wanneer hij dan 46 jaar voor Damen heeft gewerkt, is het een understatement om te zeggen dat hij door de jaren heen veel heeft bijgedragen aan het succes van de Damen Shipyards Group. “Waar ik ook kom, ga ik overal naar de haven om te kijken of er Damen-schepen liggen. Ik kan ze al vanaf een mijl spotten, en die vaardigheid zal ik ook altijd blijven houden”, aldus Steef Staal in zijn dankwoord.

DMC heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke expansie doorgemaakt. Er waren de fusie met Van der Velden Marine Systems in 2018, de overname van WK Hydraulics eerder dit jaar en de oprichting van Damen Winch Technology. Het nieuwe hoofdkantoor fungeert als werkplek voor een team van ongeveer 100 mensen, en bestaat uit nieuwe kantoren en nieuwe productieruimten.

Expertise in-huis

In aanvulling op DMC’s productiefaciliteiten in Polen en China, is ook het nieuwe complex in Hardinxveld-Giessendam toegerust voor staalwerk en hydraulisch assemblagewerk. Ook staan er een professionele spuiterij en een groot magazijn voor de opslag van alle soorten onderdelen.

De openingsdag werd tevens benut voor de officiële introductie van Mark Visser, die op 1 oktober is begonnen als nieuwe managing director van DMC, komend van Damen’s High Speed Craft business unit. “DMC is niet slechts een leverancier van componenten – we zijn een high-tech bedrijf met hoogkwalitatieve producten en systemen. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen die wij hebben gerealiseerd met het automatiseren van stuursystemen, remote monitoring en met de eerste projecten met autonoom varen. Wij hebben al die expertise in huis”, vertelde hij, duidelijk enthousiast om het roer bij DMC over te nemen. “En terwijl de moderne schepen steeds complexer worden, worden de componenten allengs belangrijker dan het casco waarin ze worden geïnstalleerd.”