Duik in toekomstige ontwikkelingen tijdens de Europort Masterclasses ‘Special Ships, Smart Solutions’

Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 november is Europort 2019 the place to be! Met 27.000 bezoekers en 1.100 exposanten is het dé toonaangevende vakbeurs voor special purpose schepen. Maar Europort biedt ook een interessant congresprogramma. Zo organiseren Rotterdam Ahoy en Netherlands Maritime Technology (NMT) de Europort Masterclasses. Het centrale thema is ‘Special Ships, Smart Solutions’.

Meer informatie

Europort masterclasses
Wil jij in korte tijd meer kennis opdoen, geïnspireerd worden, contacten leggen en tot nieuwe waardevolle inzichten komen? Combineer dan je bezoek aan Europort met deelname aan één of meer van de vier Europort Masterclasses. Elke masterclass is gericht op een specifieke maritieme special ship sector en bestaat uit een plenair programma met vier toonaangevende sprekers, gevolgd door een netwerkmogelijkheid. De voertaal is Engels.

 • Masterclass ‘Naval innovations as source of inspiration’
  Dinsdag 5 november van 14:30 – 18:00, incusief netwerkborrel.
  Experts delen hun visie op innovatie in de marine sector. Hoe innoveren bedrijven voor de marine? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? En hoe inspireren innovaties uit het marine domein, de commerciële scheepvaart en scheepsbouw?
 • Masterclass ‘Maritime solutions of offshore renewable energy’
  Woensdag 6 november van 10:00 – 13:30u, inclusief netwerklunch.
  Koplopers op het vlak van offshore hernieuwbare energie presenteren de nieuwste oplossingen en delen hun visie op de toekomst van offshore energie. Wat zijn de business kansen voor bedrijven die vandaag opereren in de traditionele olie & gas markt? En welke technische innovaties zorgen ervoor dat de kosten dalen en de efficiency toeneemt?
 • Masterclass ‘Optimizing efficiency of short sea operations’
  Donderdag 7 november van 10:00 – 13:30u, inclusief netwerklunch.
  Short sea experts presenteren de toekomst van short sea operations. Welke innovaties zijn nodig om de efficiency van short sea operations te optimaliseren? En welke rol kan digitalisering spelen in dit proces?
 • Masterclass ‘Reducing the carbon footprint of ferries and cruise ships’
  Vrijdag 8 november van 10:00 – 13:30u, inclusief netwerklunch.
  Experts uit de cruise en ferry markt delen hun perspectief over het belang van duurzaamheid om als sector te kunnen groeien. Waarom is de ecologische voetafdruk van belang voor scheepseigenaren? En welke oplossingen zijn er in termen van voortstuwing, energie management en route optimalisering die een bijdrage kunnen leveren in het verkleinen van die voetafdruk?

Kosten (excl. BTW)
Deelname per masterclass kost € 125,- inclusief drankjes en lunch of netwerkborrel. Voor deelname aan alle vier de masterclasses geldt een speciale ‘all-in prijs’ van € 375,-. Voltijd studenten kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief van € 25,- per masterclass.

Deelnemen?
Schrijf je dan in via de registratiemodule op de website van Europort. Je kunt je ook gelijk kosteloos als bezoeker registreren.

Laatste plekken Holland Paviljoen – Hal 8
Naast de Europort Masterclasses organiseert NMT ook twee Holland Paviljoens. Voor deelname aan het Holland Paviljoen in Hal 8 zijn nog enkele vierkante meters beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.