EST-Floattech betrekt nieuw pand en verdubbelt productiecapaciteit

EST-Floattech zal per 13 december verhuizen naar een ruim en modern pand in het Business Park De Hoek te Hoofddorp.

Meer informatie

“Sinds de oprichting in 2009 bevindt EST-Floattech zich in Medemblik. Het pand werd te klein en met het oog op de verdere internationalisering van EST-Floattech zijn we bij een pand in Hoofddorp uit gekomen. De locatie is zeer gunstig, Dichtbij Schiphol en gelegen aan de afrit van de A4, wat Amsterdam, Den Haag en Rotterdam uitstekend bereikbaar maakt.” aldus Niels Groenendijk, Managing Director.

Met deze uitbreiding anticipeert EST-Floattech op de toenemende vraag naar gekwalificeerde energieopslagsystemen. In het nieuwe pand is het aantal productielijnen verdubbeld en gemoderniseerd waarmee een snelle en betrouwbare levering gewaarborgd wordt.

Naast de verdubbeling van de productiecapaciteit wordt ook verder ingezet op innovatie, door onder andere een ruime R&D afdeling. “Een pand waar uitgebreide R&D faciliteiten mogelijk zijn en er in alle rust aan ons product kan worden gewerkt was een harde eis bij de zoektocht naar ons nieuwe pand” vervolgd Niels Groenendijk.

Aankomend jaar worden er verschillende productinnovaties geïntroduceerd die zullen bijdragen aan het verstevigen van EST-Floattechs positie in het verder verduurzamen van de markt. “We zijn een wereldwijde maritieme top drie speler. Om in de top mee te blijven draaien in een markt waar de concurrentie ook niet stil zit, is de overstap naar Hoofddorp een belangrijke strategische keuze”, sluit Niels Groenendijk af.”