Kommer Damen: “Strenge arbeidsinspectie kost Nederland omzet en banen”

“Een bizarre, zotte situatie”, stelt Kommer Damen, directievoorzitter van de Damen Shipyards Group. Sinds 2014 boycotten grote rederijen de Rotterdamse haven voor onderhoud van cruiseschepen. En dat allemaal dankzij de boete die Royal Caribbean van de arbeidsinspectie kreeg voor de inzet van eigen, buitenlands personeel.

Meer informatie

Volgens NMT, Nederland Maritiem Land, Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam (deze partijen stuurden in februari nog een brief hierover aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) loopt de totale schade voor de Nederlandse economie in de periode van 2015 tot 2019 zelfs op tot ongeveer 1 miljard euro.

NMT-voorzitter Bas Ort gaf op 2 mei 2018 een toelichting aan RTV Rijnmond: “Het gaat echt om substantiële bedragen die we mislopen. Wij willen graag in gesprek om de interpretatie van de regelgeving aan te passen.”

Bekijk hier het tv-fragment

Lees hier het interview met Kommer Damen in Opinieblad Forum waarin hij stelt dat dit “simpelweg onverstandige politiek” is: https://www.vno-ncw.nl/forum/kommer-damen-strenge-arbeidsinspectie-kost-nederland-omzet-en-banen