Multidisciplinaire Praktijkintegratie data en/of duurzaamheid opdrachten gevraagd!

Op zoek naar HBO-techniektalenten die binnen twee jaar beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt? Heeft u een praktisch vraagstuk op het gebied van data en/of duurzaamheid liggen, dat zich leent voor een multidisciplinaire aanpak? Wilt u een creatieve of vernieuwende blik op een actueel praktisch vraagstuk in het kader van ‘Wij leren de haven innoveren’? Doe dan mee met het multidisciplinaire spel en ontmoet uw multidisciplinaire projectteam van de Rotterdam Mainport Institute op 17 februari 2022. Dit is een Meet & Greet van het Praktijkintegratie (PI) project in het kader van ‘Wij leren de haven innoveren’.

Meer informatie

Een projectteam, bestaande uit 4 tot 5 gevorderde studenten met verschillende technische achtergronden, gaat voor u aan de slag. De studierichtingen die meedoen aan het PI Project zijn: Chemische Technologie, Logistics Engineering, Maritiem Officier en Maritieme Techniek. De doorlooptijd is februari t/m juni 2022, bijeenkomsten zijn op donderdagen. In de week voorafgaand aan de ontmoeting met u als opdrachtgever, zullen de leden van het projectteam elkaar ontmoeten en zich voorbereiden op de ontmoeting met u.

Voor het volledige project is 108 uur per student beschikbaar waarbij de praktijk uitwijst dat de studenten ook tijd kwijt zijn in het leren samenwerken in een multidisciplinair team. Van u wordt verwacht enkele uren per week beschikbaar te zijn om vragen van de studenten te beantwoorden en relevante informatie te verstrekken.

Heeft u mogelijk een opdracht en bent u benieuwd naar de spelregels en verwachtingen, lees dan ook de ‘fact sheet’ op de achterzijde van deze uitnodigingsbrief.

Voorbeelden concrete PI Projecten vorig schooljaar zijn onder andere:

 • Techbinder – Big data in Shipping operation;
 • Wartsila – Incentives for Green Shipping;
 • STC Ab Initio – Predictive maintenance / emission free;
 • DAF – Effect of simulated drive cycles on urea deposit regeneration of a SCR Catalyst;
 • Port of Rotterdam – Shore information and vessel traffic management;
 • Anthony Veder – Sustainable drinking water supply onboard;
 • Mogelijke opties zijn ook het maken van trend- of knelpuntanalyses op het gebied van data en/of duurzaamheid.

Wanneer u een project op het oog heeft, ontvangen we graag het PI-projectformulier (zie bijlage) van u retour. De deadline voor het insturen van opdrachten is 15 december 2021, maar graag horen wij het eerder als u mee wilt doen.

Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u terecht bij een van onderstaande contactpersonen:

 • Chemische technologie: Christaan Tempelman, c.h.l.tempelman@hr.nl;
 • Logistics Engineering: Dennis Bodegom, d.bodegom@hr.nl;
 • Maritiem Officier: Monique van der Drift, m.van.der.drift@hr.nl;
 • Maritieme Techniek: Abas al Asadi, a.al.asadi@hr.nl.