IHC

Bert Jan ter Riet nieuwe COO van Royal IHC

24 januari 2024

Per 16 maart zal Bert Jan ter Riet bij Royal IHC aantreden als Chief Operations Officer (COO).

In november 2023 kondigde Royal IHC aan op zoek te zijn naar een COO die zich zal concentreren op het verder ontwikkelen van de scheepsbouwcompetenties, het managen van de werven en, parallel daaraan, de totstandkoming van de bouw-buitenlandstrategie als aanvulling op scheepsbouw in Nederland.

Met Bert Jan ter Riet heeft Royal IHC een directielid gevonden die de nieuwe strategie voor operations verder kan ontwikkelen. Ter Riet zal zijn focus leggen op (internationale) scheepsbouw en operations, terwijl CEO Derk te Bokkel verantwoordelijk blijft voor flow business, Finance, en de stafdiensten. Ook zal de nieuw benoemde COO verantwoordelijk zijn voor de succesvolle levering van de Boskalis 31.000 M3 trailing suction hopper dredger (TSHD), die gebouwd gaat worden in de werf in Krimpen aan den IJssel.

Ter Riet heeft 30 jaar ervaring in de maritieme sector. Na zijn studie Naval Architecture & Marine Engineering aan de TU Delft, begon hij zijn loopbaan als Project Manager bij Damen, in welke rol hij een belangrijke bijdrage leverde aan offshore en gespecialiseerde schepen. Ter Riet groeide door naar Operations en General Management, waar hij verantwoordelijk was voor de volledige winst-enverliesrekening van Damens grootste scheepswerf, in Gorinchem. In 2019 werd Bert Jan aangesteld als Vice President Operations Russia.

Bert Jan ter Riet: “Met haar enorme ervaring en unieke expertise in excellente en innovatieve maritieme technologie is Royal IHC een bedrijf waar ik met trots voor zal werken. Nu de financiële herstructurering succesvol is afgerond, heb ik er het volste vertrouwen in dat de bouwbuitenlandstrategie een nieuw succesvol tijdperk voor het bedrijf inluidt.”