C JOB

C-Job Naval Architects wordt strategische partner van MEYER Group

1 november 2023

C-Job Naval Architects en MEYER Group kondigden dinsdag 31 oktober aan dat de twee bedrijven een strategisch partnerschap aangaan. Met dit partnerschap verwerft MEYER Group een belang van 50 procent in C-Job Naval Architects. De stap versterkt Meyer in hun focus op duurzame oplossingen en stelt hen in staat om hun scheepsbouwactiviteiten verder te diversifiëren.

C-Job is een onafhankelijk maritiem ingenieursbedrijf dat internationaal opereert met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in vijf landen. MEYER Group bestaat uit drie moderne scheepswerven in Papenburg, Rostock en de Finse stad Turku met een lange geschiedenis van scheepsbouw en is vooral bekend om de bouw van cruiseschepen en veerboten.

MEYER Werft is een van de modernste scheepswerven ter wereld. De MEYER Group heeft onlangs hun activiteiten uitgebreid met MEYER RE waarbij wordt gefocust op het ondersteunen van rederijen bij het verduurzamen van hun scheepvaartactiviteiten, vanaf de initiële planning en bouw, gedurende hun hele levenscyclus, met uiteindelijk de verantwoorde afvoer aan het einde van de levensduur van de schepen.

C-Job Naval Architects wordt beschouwd als een vooraanstaande partij als het om duurzaamheid in de maritieme industrie gaat, vanwege hun voortrekkersrol in het onderzoek naar alternatieve brandstoffen. C-Job bewees als eerste dat ammoniak veilig en effectief kan worden toegepast als scheepsbrandstof om schadelijke emissies te verminderen, en heeft deze kennis en ervaring tevens toegepast op andere hernieuwbare brandstoffen zoals methanol en waterstof. Een voorbeeld hiervan is het vorig jaar gepresenteerde nieuwe scheepstype voor het transport van waterstof. Tevens heeft C-Job veel ervaring in de ontwikkeling en bouw van baggerschepen, offshore wind, megajachten en passagiersschepen.

De strategische alliantie stelt MEYER Group in staat om gebruik te maken van C-Job’s kennis van, en ervaring in, het toepassen van hernieuwbare brandstoffen in hun portfolio, met name gericht op cruiseschepen – wat op zijn beurt ook de portfolio van C-Job diversifieert.

Job Volwater, CEO en medeoprichter van C-Job Naval Architects, zegt: "Sinds we C-Job in 2007 zijn begonnen hebben we een ongelooflijk mooie ontwikkeling doorgemaakt, waarbij we conventies uitdaagden en grenzen verlegden. We zijn niet bang geweest om dingen anders te doen, wat heeft geleid tot onze successen. In MEYER Group hebben we een partner gevonden die aansluit bij onze waarden en innovatieve cultuur, waardoor dit partnerschap een natuurlijke match is. Ik ben er trots op dat MEYER en C-Job hun krachten hebben gebundeld en ik ben er zeker van dit onze positie in zowel Nederland als internationaal nog verder zal versterken."

Basjan Faber, CFO en medeoprichter van C-Job Naval Architects, vult aan: "In 2020 hebben we onze visie voor een duurzame maritieme industrie binnen één generatie uitgesproken. In MEYER hebben we een gelijkgestemde organisatie gevonden die deze visie deelt en dit samen wil bereiken. Ik twijfel er niet aan dat we samen geweldige dingen zullen doen die een aanvulling vormen op en blijven voortbouwen op wat C-Job tot nu toe heeft bereikt."

Malte Poelmann, CTO van MEYER Group, zegt: "C-Job en MEYER delen de gemeenschappelijke visie om de scheepvaart in de nabije toekomst duurzaam te maken! Samen met MEYER RE willen we altijd de beste en op maat gemaakte engineeringoplossingen bieden, zowel voor nieuwbouw alsmede voor de transformatie van de bestaande vloot. Als strategische partners kunnen we de grenzen verleggen voor duurzame oplossingen in de maritieme industrie."