Damennetwerk

Damen Shiprepair Amsterdam echte trekpleister voor een druk bezochte NMT Netwerkbijeenkomst

12 mei 2023

Op een prachtig historisch plekje in Amsterdam-Noord, waar Damen Shiprepair Amsterdam is gevestigd, werd op donderdag 11 mei opnieuw maritieme historie geschreven. Niet alleen vond er op deze dag een drukbezochte NMT Netwerkbijeenkomst plaats, ook was er een exclusieve lunch voorafgaand. Een netwerklunch mét inhoud en discussies, speciaal voor de directeuren van Nederlandse scheepswerven. Een unieke groepsfoto getuigt van dit bijzondere moment. Minstens zo memorabel was de speech van Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart. Gezant voor de maritieme maakindustrie, die zich vol inzet voor het opstellen van een speciale ‘Sectoragenda voor de Maritieme Maakindustrie’.

NMT is groter en levendiger dan ooit. Inmiddels zijn 447 leden aangesloten. Een grote vertegenwoordiging van het ledenbestand voelde zich geroepen om op 11 mei naar de hoofdstad van ons land af te reizen. Er waren dan ook veel niet-te-missen programmaonderdelen. Zo presenteerde NMT’s marktanalist Michel Koopman de cijfers van de Nederlandse maritieme maakindustrie in 2022. Speciale gast was de door het ministerie van EZK aangestelde ‘gezant voor de maritieme maakindustrie’: Marja van Bijsterveldt – Vliegenthart. De gedreven voormalig staatssecretaris en minister, is nu actief als burgemeester van Delft.  De haar toebedeelde opdracht een Sectoragenda voor de Maritieme Maakindustrie op te stellen, is haar op het lijf geschreven. Een taak waarin zij wordt ondersteund door tal van experts. Van de ministeries en uit het maritieme werkveld. NMT is erg verheugd over deze bijzondere samenwerking en is ervan overtuigd dat de Sectoragenda een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de continuïteit van de Nederlandse maritieme maakindustrie.

NetwerkenNatuurlijk stond een groot deel van de dag ook in het teken van netwerken. Op bijzondere wijze kon dit tijdens de diverse rondleidingen over de werf van Damen Shiprepair Amsterdam. Vervolgens werd het glas geheven in circulair restaurant ‘Helling 7’. NMT dankt alle leden en gasten voor hun aanwezigheid. Zin in weer een gaaf NMT evenement? Check de agenda op NMT’s vernieuwde website!