Demcon (1)

DEMCON unmanned systems trotse huurder in De Zuid op Scheveningen

7 juni 2024

Vanaf 1 juni is Demcon Unmanned Systems de trotse huurder van het bedrijfspand onder de gerealiseerde appartementen van de tweede fase ZUIDHAVEN in DE ZUID in Den Haag. Deze strategische verplaatsing markeert een nieuw hoofdstuk voor Demcon en onderstreept de ambitie om haar positie in de maritieme en onbemande technologie te versterken.

Demcon Unmanned Systems (Demcon) ontwikkelt en levert geavanceerde elektrische onbemande vaartuigen (USV's) met unieke autonome navigatiesoftware voor diverse maritieme toepassingen zoals inspectie, monitoring en onderhoud in binnenwateren, kustgebieden en offshore-omgevingen. Deze vaartuigen stellen maritieme aannemers en service partijen in staat om taken geautomatiseerd en op afstand uit te voeren, wat daardoor veiliger, efficiënter, duurzamer en met minder impact op personeel en milieu kan worden gerealiseerd.

Fedor Ester, Managing director Demcon Unmanned Systems: “De keuze in de Scheveningse Derde Haven is niet toevallig. Deze locatie biedt een unieke combinatie van faciliteiten en infrastructuur die essentieel zijn voor onze activiteiten en groeiambities binnen de ontwikkeling van maritieme High-Tech technologieën op het gebied van onbemande autonome vaartuigen (USV’s). Met de zee voor onze deur, kunnen we nieuwe technologieën en functionaliteiten snel en in de juiste omgeving testen en verder ontwikkelen. Dit is vooral een must voor onze nieuwe zeewaardige vaartuigen, zoals de v5750 serie, ontwikkeld voor inspecties en monitoring op afstand van onder andere Offshore windparken en de onderwater infrastructuur. Bovendien biedt onze nieuwe grotere werkplaats voldoende ruimte om onze groeiambities waar te kunnen maken.”

Demcon Unmanned Systems bevindt zich als maritiem technologiebedrijf midden in een hotspot voor maritieme innovaties in Zuid- Holland en Den Haag. Vlak bij het kantoor is Campus@Sea gevestigd, een innovatie hub gericht op het bevorderen van duurzame en innovatieve toepassingen van de Noordzee. Deze community, waarvan ook Demcon deel uitmaakt, brengt verschillende belanghebbenden samen, waaronder bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheidsorganisaties en maatschappelijke organisaties, om samen te werken aan projecten die maritieme bronnen efficiënt en duurzaam benutten.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling, Gemeente Den Haag): “Maritieme bedrijven zijn de stuwende kracht voor de Scheveningse haven. Dat willen we blijven stimuleren. We zijn dan ook verheugd met de komst van Demcon Unmanned Systems en wensen ze veel succes toe op deze nieuwe locatie.”

Komende maanden zal het pand gereed worden gemaakt voor de intrek later deze zomer.  

Commerciële units DE ZUID en maritieme bestemming

DE ZUID is een gebiedsontwikkeling van MRP en VORM met circa 400 woningen, circa 2 merciële units en 750 parkeerplaatsen. De derde fase ZUIDKADE wordt in Q1 2025 door VORM Bouw opgeleverd, de bouw van Mares Den Haag aan zee start nog in 2024.
De bedrijfsruimten op DE ZUID zijn gedeeltelijk bestemd om een nieuwe maritieme hotspot in de haven van Den Haag Scheveningen te realiseren. Net als het uitzicht over zee, maakt de ondernemer op deze unieke plek deel uit van een bruisende haven.  Een levendige omgeving te midden van een prachtige en diverse woonwijk. 
Bart Meijer, CEO MRP namens DE ZUID CV van ontwikkelaars MRP en VORM: “De unieke locatie van DE ZUID, de directe en snelle verbinding met de open zee en de flexibel indeelbare bedrijfsunits zijn een belangrijk voordeel voor maritieme ondernemers in DE ZUID. Het is de ultieme plek voor ambitieuze ondernemers met een diversiteit aan bewoners. De omgeving draagt bij aan een sfeervolle en inspirerende werkplek. We zijn dan ook zeer verheugd dat Demcon unmanned systems als eerste innovatieve maritieme onderneming onder ZUIDHAVEN gaat starten.”

In het gerealiseerde ZUIDHAVEN is een unit van 130 m2 bvo voor maritiem/innoport bedrijven beschikbaar.  De commerciële units in ZUIDKADE worden in 2025 opgeleverd en zijn dan beschikbaar voor nieuwe ondernemers. 3-6 units zijn ook beschikbaar voor maritieme/innoport bedrijven variërend van 100 – 275 m2 bvo met een vrije hoogte van circa 4 meter.
www.demcon.com/unmanned   
www.ondernemenopdezuid.nl
www.dezuid.nl
www.mares-denhaag.nl