Een wereld vol technologie achter de stands van Roxtec en TrustLube in het NL-Pavilion op Offshore Energy 2022

29 november 2022

De offshore energiemarkt is een belangrijke markt voor veel NMT-leden. Dat is ook duidelijk te zien aan de omvang van het NL-Pavilion op Offshore Energy in RAI Amsterdam. Veertien bedrijven presenteren in het NL-Pavilion hun producten en diensten. Met twee van hen spraken we op de eerste beursdag wat uitgebreider. Wat brengt hen naar deze beurs? Door Jeanine Kwakernaak Roxtec heeft een ideale hoekstand in het NL-Pavilion, vlakbij de NL-Lounge. De heerlijke geuren van verse baristakoffie en stroopwafels komen er verleidelijk op je af. Steeds weer lopen groepjes mensen de NL-Lounge binnen en de gangpaden van het NL-Pavilion zijn ook steeds goed bezet. Ik spreek met Anand Papperse, de kersverse accountmanager van Roxtec in Nederland. Anand is nu een kleine drie maanden voor Roxtec actief, hoewel je dat niet zou verwachten. Op iedere vraag heeft hij een passend antwoord. Anand vertelt dat het Zweedse bedrijf Roxtec, opgericht in 1990, zich richt op verschillende sectoren. De offshore energiemarkt is een belangrijke afzetmarkt voor het bedrijf. Het was dan ook de eerste markt waar het bedrijf zich op richtte, naast de maritieme sector. Anand: “Roxtec is marktleider op het gebied van flexibele afdichtingen voor kabel- en leidingdoorvoeren. Overal waar kabels en leidingen door een wand of vloer getrokken moeten worden, vind je Roxtec. Juist als daar allerlei eisen bij komen kijken t.a.v. bijvoorbeeld brandveiligheid, water- en gasdichtheid, of het reduceren van geluid.” Roxtec is de uitvinder van de Multidiameter™, een oplossing die gebruikmaakt van afdichtmodulen met afpelbare lamellen. Anand laat het me zien. Een blauw, flexibel blokje met een ronde opening voor kabels en afpelbare lagen eromheen. Roxtec is actief in 80 markten, heeft vestigingen overal ter wereld en beschikt daarnaast over verschillende agentschappen en drie grote distributiecentra. Inmiddels werken rond de 900 medewerkers voor het bedrijf. Roxtec beschikt over meer dan 250 certificaten voor zijn producten, waaronder IECEx/ATEX en MED, en ruim 500 geregistreerde tests en goedkeuringen. Zo’n grote wereld is er te vinden achter deze stand op Offshore Energy! Anand is tevreden met de stand in het NL-Pavilion: “Het is druk, veel belangrijke spelers lopen hier rond.” Zijn collega Oscar Heesen vult aan: “Ook vorig jaar hebben we veel goede leads gehaald uit twee dagen Offshore Energy. Het is de moeite waard.”

TrustLube innoveert er op los

Ik loop een stukje verder en kom de stand van TrustLube tegen. Specialist in automatische smeersystemen en smeermiddelen. Daphne van der Puijl, General Manager, is erg blij weer op deze beurs te staan. “We staan hier om mensen te ontmoeten. Onze vaste klanten en nieuwe potentiële zakenrelaties. Het is een verademing zo na corona. We hebben hier op onze stand een gave innovatie staan, maar zijn ook razend benieuwd naar wat andere bedrijven hebben bedacht op het gebied van innovaties in de afgelopen jaren.” De innovatie waar Daphne op doelt is een automatisch smeersysteem voor de vertanding van een jack-up. “Door de jaren heen blijven we onze producten steeds verbeteren. Deze maand zijn we ons twintigste jaar ingegaan. We hopen nog lang veel klanten te kunnen blijven bedienen.” TrustLube wordt vaak al in de engineeringsfase ingeschakeld. Daphne: “We kijken mee en geven advies, daarbij vooral rekening houdend met de beoogde toepassing door de klant. We zijn juist gespecialiseerd in smeersystemen die uitstekend moeten kunnen blijven functioneren in uitdagende omstandigheden. Denk aan kou, zout water, heftige bewegingen of juist kleine bewegingen. Het is een uitdaging die we iedere dag weer aangaan.” Al heel wat edities van Offshore Energy, was TrustLube te vinden op de beurs. Deze keer in het NL-Pavilion. Daar heeft Daphne geen spijt van: “Het is een prachtig paviljoen. We zijn heel tevreden. Op zo’n manier deelnemen is bijna net zo zorgeloos als dat je je voorbereidt om gewoon naar een beurs te gaan als bezoeker.”

Welkom in het NL-Pavilion

Bezoek deze week ook de andere standhouders in het NL-Pavilion: Anchor Insurance Rotterdam, DBR Generatorsets, DEMCON Unmanned Systems, De Graaf Aandrijvingen, EN Motors, Heila Cranes Nederland BV, Heinen & Hopman Engineering BV, KTR Benelux, VDL Klima BV, Van Oossanen, Offshore Independents, Glomar Shipmanagement en Van Halteren Technologies Boxtel.