Afbeelding1

Frontier BV levert exclusieve connectiviteitsoplossingen voor de maritieme sector

8 juni 2023

De maritieme sector staat voor unieke uitdagingen als het gaat om internet connectiviteit op volle zee. De wisselende netwerkbeschikbaarheid, de groeiende behoefte aan bandbreedte voor systemen en het beheersen van kosten blijven grote zorgen voor de maritieme sector. Als toonaangevende distributeur van Peplink biedt Frontier BV innovatieve oplossingen die deze uitdagingen aangaan voordat ze ontstaan.

‘’We begrijpen dat betrouwbare connectiviteit een essentiële factor is in de maritieme sector’’, zegt Ramses van der Wielen, Partner Manager Europe van Frontier BV. ‘’Online connectiviteit, altijd en overal, is een groeimarkt. Die trend is alleen maar toegenomen de afgelopen periode.’’ Het realiseren van een betrouwbare internetverbinding aan boord van schepen is essentieel en daar komen de oplossingen van Peplink om de hoek kijken.

Peplink MAX HD1 Dome

De Peplink MAX HD1 Dome is een router met één ingebouwde 5G modem en is een veelzijdige oplossing die is ontworpen om maximale connectiviteit te bieden in een compacte vormfactor. Met zijn robuuste behuizing en IP67-classificatie is de HD1 Dome bestand tegen de uitdagingen van de maritieme uitdaging. Het voordeel van de HD1 Dome is dat de antennes van de router zich bevinden in dezelfde behuizing als de cellulaire modems. ‘’De MAX HD1 Dome biedt betrouwbare connectiviteit aan boord van schepen, ongeacht de locatie’’, vertelt Aziz El Bouazzati, Head of Sales & Marketing bij Frontier BV. ‘’Het stelt maritieme organisaties in staat om in contact te blijven met hun bemanning en belangrijke operationele processen te beheren, zelfs in uitdagende omstandigheden.’’

Peplink MAX HD2 Dome

De Peplink MAX HD2 Dome is een router met twee ingebouwde 5G modems en is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van veeleisende maritieme omgevingen. Veel 4G/5G opstellingen bestaan uit een router waar externe antennes aan zijn gekoppeld, wat vaak leidt tot signaalverlies. Bij de HD2 Dome is dit niet het geval; de antennes van de router bevinden zich namelijk in dezelfde behuizing als de cellulaire modems. ‘’De Peplink MAX HD2 Dome is de ideale keuze voor maritieme organisaties die hogere bandbreedte en betrouwbaarheid nodig hebben’’, zegt Aziz. ‘’Met deze oplossing kunnen schepen profiteren van een krachtige en stabiele verbinding, wat essentieel is voor moderne maritieme operaties.’’

Peplink MAX HD2 Long Range Dome

Voor schepen die behoefte hebben aan langeafstandscommunicatie, biedt de nieuwe Peplink MAX HD2 Long Range Dome de ideale oplossing. Met zijn geïntegreerde high-gain antennes kan de Long Rang Dome signalen ontvangen van ver gelegen zendmasten, waardoor de connectiviteit wordt uitgebreid in afgelegen gebieden. ‘’Deze oplossing is ideaal voor schepen die opereren op internationale wateren ver van de kust of buiten het bereik van traditionele mobiele netwerken. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor communicatie en gegevensoverdracht op schepen die opereren in afgelegen gebieden’’, aldus Aziz.

‘’Als distributeur van Peplink is Frontier BV trots om bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van betrouwbare en geavanceerde connectiviteitsoplossingen. Onze expertise en ervaring stellen ons in staat om nauw samen te werken met klanten en hen te voorzien van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan hun unieke behoeften’’, sluit Ramses af.

Meer weten over Frontier BV? Kijk op www.frontierbv.nl