Kansen op gebied van waterstof op de Franse markt, sluit aan op 23 maart

17 maart 2021

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen en zakenkansen van waterstof op de Franse markt? Meld u dan aan voor het Kick-off webinar waterstof Frankrijk op 23 maart. De Franse regering heeft in 2020 haar nationale waterstofstrategie gepresenteerd. Hierin is ruim 7 miljard euro beschikbaar gesteld tussen nu en 2030, voor de ontwikkeling van een koolstofarme waterstofindustrie. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Waterstofsector in Frankrijk

Waterstof kan in veel sectoren worden toegepast: van de industrie, tot mobiliteit, energieopslag en distributie. Frankrijk heeft belangrijke spelers op dit gebied, zoals Safra (bus), Alstom (trein), Faurecia (waterstoftanks), Symbio (brandstofcel), Air Liquide, Schlumberger (energiewinning) en McPhy (productie van groene waterstof). SIA Partners heeft een sectorstudie uitgevoerd naar de ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden in de waterstofsector in Frankrijk. Dit onderzoek werd gedaan in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassade in Parijs, NBSO Lyon en NBSO Nantes.

Voor wie?

Dit online evenement is interessant voor grote, middelgrote en kleine Nederlandse bedrijven en start-ups met ambities in Frankrijk. Daarnaast kan de sectorstudie van belang zijn voor kennisinstellingen en brancheorganisaties.

Programma

Het rapport wordt gedeeld met alle deelnemers. Klik hier voor het gehele programma.

Deelname en kosten

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 19 maart.

Meer weten?

Voor vragen over het webinar en/of de sectorstudie kunt u contact opnemen met: NBSO Lyon E: info@nbso-lyon.fr Business Development Coach, RVO E: BDC@RVO.nl

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassade in Parijs en NBSO Nantes en Lyon.