Werkbezoek Minister

Minister Micky Adriaansens bezoekt Holland Shipyards Group

7 september 2023

Afgelopen maandag bracht Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens een werkbezoek aan onze sector. Bij Holland Shipyards Group werd zij ontvangen door directeur Marco Hoogendoorn en NMT-directeur Roel de Graaf.

Het werkbezoek vond plaats in het kader van de sectoragenda die momenteel wordt opgesteld onder leiding van speciaal gezant Marja van Bijsterveld, ook aanwezig tijdens het werkbezoek. Het gezelschap kreeg een rondleiding over de werf in Hardinxveld.

Holland Shipyards Group is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een de belangrijkste producenten van elektrische ferry’s in Europa. Zo bouwde de werf onder meer voor GVB en Riveer. Speciale aandacht was er voor de 3D-geprinte autonome veerboot Roboat die in 2024 over de Seine gaat varen. De ferry wordt geprint door 10XL en Royal 3D.

Olympische Spelen

Het casco wordt gemaakt van gerecycled materiaal en gaat om te beginnen sporters en bezoekers over de Seine vervoeren tijdens de Olympische Spelen in Parijs in 2024. De pont gaat varen voor de Franse vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF). Een prachtig voorbeeld van de innovatiekracht van onze maritieme maakindustrie en de dynamiek tussen scheepswerf en toeleveranciers.