ZUQ 11115 2 Arklow Racer 2048X2048 002 800X280

Piet Brouwer Elektrotechniek levert elektrische installatie aan serie van 7 Arklow schepen

17 april 2023

Voor deze serie van 6.800 DWT heeft scheepswerf Royal Bodewes opnieuw gekozen voor Piet Brouwer Elektrotechniek om het complete pakket van engineering, panelenbouw, installatie en inbedrijfsname voor zijn rekening te nemen. Tot het overige leveringspakket behoort onder meer de complete elektrische aandrijving voor de boegschroef, as-generator, monitoring van enkele tanks, een UMS alarmsysteem en het LED verlichtingspakket.

Voor het programmeren van het alarm- en monitoringsysteem maakt Piet Brouwer Elektrotechniek gebruik van zusterbedrijf Marble Automation.

Volgens Lub Visser, de project manager van dit project, gebeurt het mooiste werk aan boord van het schip. We beginnen met de engineering en daarna kan het installeren beginnen. Met een team van enthousiaste monteurs, is in 20 weken de algehele elektrische installatie voltooid.

Na een succesvolle proefvaart is de Arklow Racer in week 7 van 2023 opgeleverd aan haar eigenaar, de Ierse rederij Arklow Shipping. In een rij van maar liefst 7 schepen is de Arklow Racer als eerste opgeleverd.

Intussen is door het team van Piet Brouwer Elektrotechniek al begonnen met de installatie op het tweede (zuster)schip, de Arklow Rally.