Portxl 34 (1)

PortXL ontwikkelt innovatie masterclass ‘Innovator in a Day’

21 december 2023

PortXL draagt elke dag bij aan het creëren van innovatie-ecosystemen in havenclusters, de maritieme en offshore sector. Sinds 2015 worden startups en scale ups uit alle windstreken gescout en gecoacht en faciliteert PortXL de samenwerking tussen hen en gevestigde bedrijven zoals Van Oord, Port of Rotterdam en Damen.

Door de jaren heen heeft PortXL een schat aan ervaring en kennis opgebouwd over wat werkt (en wat niet werkt) als bedrijven willen innoveren door samen te werken met (óf door overname van) startups en scale ups met een uniek product, dienst of werkwijze.

Eén ding dat eruit springt, is dat gevestigde maritieme, offshore- en havengerelateerde bedrijven vaak moeite hebben met het creëren van een effectieve interne structuur om de samenwerking met een startup of scale up succesvol te maken. Wist u dat slechts 1 op de 3 samenwerkingen succesvol is? Gevestigde bedrijven hebben ondersteuning nodig om innovatie goed te organiseren en om interne acceptatie en doorontwikkeling te garanderen.

Samen met een aantal experts op het gebied van innovatie heeft PortXL nu een eendaagse masterclass over dit onderwerp ontwikkeld: Innovator in a Day.

Worstelt uw bedrijf met een van de volgende uitdagingen?

1. Werken met start-ups of scale-ups.
2. Het opzetten van een innovatiestrategie.
3. Het opzetten van interne structuren om innovatie daadwerkelijk te organiseren.

Heeft u op 1 of meer vragen ja geantwoord? Dan is deze workshop iets voor uw bedrijf.

Of u nu terminaloperator, werf, reder of toeleverancier bent, PortXL kan u op weg helpen met de do’s en don’ts bij het opzetten van innovatie en vruchtbare samenwerkingen met startups en scale ups.

De masterclass – een volledige dag, en niet zomaar een presentatie – is opgedeeld in twee delen. In de ochtend leert u de fundamenten van Innovation Management. In de middag duiken we in de fundamenten van Open Innovatie (het samenwerken met startups en scale ups óf de overname ervan) als een methode om met succes vooruitgang te boeken.

Na het testen van Innovator in a Day voor een select publiek van reders en maritieme toeleveranciers in 2023, vindt op maandag 29 januari de eerste masterclass van 2024 plaats in het Innovation Dock van de RDM-werf in Rotterdam. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven is er een maximale groepsgrootte van 15 deelnemers.

Herkent u uw bedrijf in de geschetste uitdagingen of staat uw bedrijf aan het begin van een innovatietraject? Meldt u dan nu aan voor deze masterclass. De kosten bedragen €695,- per persoon.

Heeft u meer informatie nodig? Neem contact op met Sabina Groenveld (sabina.groenveld@portxl.org) of kijk op de website: https://portxl.org/innovator-in-a-day/