Royal IHC verkoopt TSHD-ontwerppakket aan Cashman Dredging in de VS

1 februari 2021

Royal IHC heeft een contract verworven voor het ontwerp en de engineering van een 6.500yd3 (5.000 m3) sleephopperzuiger (TSHD) voor het in de VS gevestigde CASHMAN DREDGING & MARINE CONTRACTING CO., LLC (Cashman Dredging). Met deze order levert Royal IHC de technologische kennis die zal leiden tot een van de meest geavanceerde baggerschepen in de Verenigde Staten.

Geavanceerd ontwerp

Het op maat gemaakte TSHD-ontwerp met geringe diepgang combineert geavanceerde technologie met maximale wendbaarheid. De dieselelektrische configuratie van het baggerschip maakt het mogelijk om - bij verschillende soorten baggerwerken - optimaal gebruik te maken van het vermogen. De motoren zullen voldoen aan de luchtverontreinigingsvoorschriften EPA Tier IV en IMO Tier III. Het ontwerp beschikt over de modernste baggerautomatisering en zeer efficiënte baggercomponenten, waardoor de efficiëntie van het baggerproces wordt verhoogd.

Multifunctionele toepassing

Door specifieke materiaal- en ontwerpkeuzes is het schip veelzijdig inzetbaar in diverse onderhouds- en strandsuppletieprojecten. Hierdoor verkrijgt Cashman Dredging een goede uitgangspositie voor de meest uitdagende baggerprojecten in de Verenigde Staten. Het ontwerp omvat twee baggerpompen die grote persafstanden mogelijk maken wanneer ze in serie worden gebruikt. Bovendien is het schip voorzien van twee zuigbuizen waardoor onder veel omstandigheden gebaggerd kan worden, of door beide zuigbuizen te gebruiken of slechts één in een scenario met sterke stroming. De geringe diepgang van het schip maakt navigeren dicht bij de kust mogelijk, waardoor de afstand tot de loslocatie afneemt. Bovendien zorgen twee azimuth thrusters voor maximale wendbaarheid.

Lokale aanwezigheid

Royal IHC is vereerd dat Cashman Dredging heeft gekozen voor het ontwerp en de engineering van dit schip door IHC. Deze opdracht is gerealiseerd door de vruchtbare samenwerking tussen Cashman Dredging, IHC America (Houston, Texas) en de engineeringafdeling van Royal IHC in Nederland. Rafael Habib, IHC’s Sales Director America, zegt: “Het is goed om te zien dat onze ontwerpen de baggercapaciteit van de VS aanzienlijk vergroten. Onze missie is om klanten in Amerika te helpen hun bedrijf te laten groeien met IHC’s ontwerpen voor TSHD’s of CSD's, reserveonderdelen, aangepaste systemen en technische ondersteuning."