Royal Van Der Leun (2)

Royal Van der Leun tekent contract met Damen voor vier volledig elektrische BC Ferries

5 maart 2024

Royal Van der Leun kondigt met trots de opdracht voor vier volledig elektrische passagiersveerboten aan BC Ferries aan in samenwerking met Damen! Deze opdracht omvat ferry’s nummer zeven tot en met tien in onze aanhoudende samenwerking. Na de bouw van de eerste zes vaartuigen te hebben voltooid, zal Royal Van der Leun wederom het complete elektrische pakket leveren, inclusief installatie en automatisering, voor de nieuw bestelde veerboten.

Canadese Royal Van der Leun vestiging

Onze Canadese vestiging, gevestigd in Victoria BC, levert al enkele jaren diensten aan BC Ferries en Damen. De vestiging groeit gestaag tot een zelfvoorzienende locatie met lokale werknemers en middelen om klanten lokaal te bedienen.

Het leveren van kwalitatieve diensten en ondersteuning op afstand rond de klok wereldwijd na nieuwbouw en tijdens de levensduur van de schepen benadrukt de betrouwbaarheid waar het bedrijf naar streeft. "Dit nieuwe project is een geweldig teken van waardering, vertrouwen en toewijding van
Royal Van der Leun aan hun klanten Damen en BC Ferries," vertelt Martin den Breejen, CEO van Royal Van der Leun.

De scope

De scope van Royal Van der Leun omvat een uitgebreid pakket elektrische en (brug)navigatieapparatuur voor het project. Dit omvat systeemintegratie, hoofdschakelborden, verdeelborden, frequentieomvormers, transformators, ons hoogwaardige in huis ontwikkelde energiebeheersysteem, alarmbewaking- en decentraal besturingssysteem.

Daarnaast zullen aandrijvingen/E-motoren, nautische apparatuur, CCTV, walstroomapparatuur, stuurhutdesks, ECR-consoles, navigatieapparatuur, interne communicatiesystemen, kabelpakketten, noodstopsystemen, branddetectiesystemen, omroepsystemen, algemene alarmsystemen, omroepsystemen, batterijen inclusief batterijladers, UPS-systemen en alle inbedrijfstelling en installatie worden geleverd en uitgevoerd door Royal Van der Leun.

De elektrische passagiersveerboten

Elke ferry heeft de capaciteit om maximaal 47 voertuigen en 390 passagiers te accommoderen. De schepen worden aangedreven door batterijen met een totale capaciteit van 2.000 kilowatt. Snelladen, met gebruik van hernieuwbare elektriciteit, zal plaatsvinden tijdens het in- en uitstappen van passagiers en voertuigen bij elk terminal. Daarnaast zullen hulpdieselmotoren op elk vaartuig worden geïnstalleerd voor back-up- en algemene redundantiedoeleinden.

Datum van aflevering en route

De vier vaartuigen zijn gepland om operationeel te zijn tegen 2027, met twee vaartuigen op de routes die Nanaimo Harbour en Gabriola Island, en Campbell River en Quadra Island met elkaar verbinden. Royal Van der Leun wil BC Ferries en Damen bedanken voor hun vertrouwen in Royal Van der Leun. We kijken uit naar de samenwerking en zijn trots om een rol te spelen in het bevorderen van de duurzaamheid van het openbaar vervoer!