Samenwerking tussen Van Meer en Danfoss zorgt voor hoger service-level in het Marine & Offshore segment

7 december 2022

Danfoss en Van Meer sluiten de eerste officiële samenwerking af om preventieve en responsieve services te verlenen voor maritieme en offshore toepassingen binnen de Benelux. Service en onderhoud zit in het DNA van Van Meer. De organisatie is al meer dan 30 jaar actief in het verlenen van preventief onderhoud en het oplossen van storingen op zowel lucht- als watergekoelde frequentiesturingen en softstarters in laagspanning uitvoering.

Life cycle support op Danfoss drive-installaties

De strategische samenwerking tussen Danfoss en Van Meer biedt klanten in de Benelux de mogelijkheid beroep te doen op Van Meer als certified Danfoss partner. Gezien de jarenlange ervaring met frequentieomvormers, heeft Danfoss Van Meer het vertrouwen gegeven om specialistische onderhoudsdiensten te verlenen op hun producten. De focus is om services te bieden met een langetermijnvisie gedurende de volledige life-cycle van Danfoss installaties. Services op locatie 24/7 Van Meer biedt mogelijkheden naar inbedrijfstelling, onderhoud, retrofit en exchange alsook de garantieafhandeling met de ondersteuning vanuit Danfoss. Door het partnerschip heeft Van Meer de beschikbaarheid tot spare parts, nieuwe producten en tools om klanten te ondersteunen. De inzetbaarheid van het serviceteam van Van Meer geeft klanten de garantie om bij onvoorziene calamiteiten op korte termijn geholpen te worden. Daarnaast kan preventief onderhoud flexibel ingepland worden, gezien er in het Maritieme segment hier vaak slechts korte tijdspannes voor beschikbaar zijn.

Kennisuitwisseling en training

Om de best mogelijke service te verlenen aan klanten zetten Danfoss en Van Meer sterk in op een transparante kennisuitwisseling en training. Zo wordt het serviceteam van Van Meer op regelmatige basis bijgeschoold om te voldoen aan de door Danfoss gestelde eisen om kwalitatieve gespecialiceerde diensten uit te mogen voeren.

Toekomstperspectieven

Ontwikkelingen op drivetechnologie binnen de maritieme sector ziet Van Meer de komende jaren verder toenemen. Zo zullen steeds meer schepen worden geëlektrificeerd, waardoor frequentieomvermers een promintere rol zullen spelen.  Het partnerschip tussen Danfoss en Van Meer streeft er dan ook naar om hier een hoog service-level te garanderen en de marktpositie te versterken.