Scheepswerf Zwijnenburg gastheer van NMT Netwerkbijeenkomst op 24 november

13 oktober 2022

De unieke locatie aan de Hollandsche IJssel biedt volop ruimte voor een afwisselend programma met rondleidingen, de Algemene Ledenvergadering en deelsessies over spraakmakende maritieme onderwerpen. Vanzelfsprekend is er volop ruimte om te netwerken.

Om 14.30 uur start de middag met de Algemene ledenvergadering. Daar presenteren de voorzitters van HME en VNSI de begroting voor 2023. Een belangrijk programmaonderdeel waar jij als NMT-lid je vragen kunt stellen en je stem kunt laten horen.

De invloed van China

'China probeert aan moderne technologie te komen door buitenlandse bedrijven over te nemen.' Zo was onlangs te lezen in een artikel van onderzoeksplatform Folow the Money en RTL nieuws. Maar hoe zit dat met bedrijven in de maritieme maakindustrie? Hoe gaan we om met de maritieme ambities van China? Jonathan Holslag, docent Internationale politiek aan de Vrije Universiteit van Brussel en auteur van De nieuwe zijderoute, gaat samen met prominente NMT-leden in gesprek over dit actuele onderwerp.

Exportcontrole door de Douane

Waar kunnen we controleren of producten/diensten onder sancties vallen, hoe ver reikt onze onderzoeksplicht en wat is de doorlooptijd van een exportvergunningaanvraag, zo maar een paar vragen waar NMT-leden tegenaan lopen. De douane komt uitleg geven over exportcontrole en antwoord geven op vragen van leden.

Rondleiding

Zwijnenburg is een familiebedrijf sinds 1955 en wordt beschouwd als een gerenommeerde partner in jacht- en scheepsbouw, engineering, machinewerken en constructie. Je kunt deze middag deelnemen aan een van de rondleidingen over de werf. We sluiten de middag af met een netwerkborrel.
Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.