Studio Schuttevaer Nieuwsbreif

Schuttevaer Hoofdredacteur René Quist is trots dat het gelukt is

9 november 2023

Deze editie van Europort heeft Studio Schuttevaer een primeur: drie dagen achter elkaar zenden zij live uit vanuit hal 8. Dat is wel even anders dan ze gewend zijn: in plaats van een gecontroleerde omgeving van een studio, wordt het nu opgenomen in de dynamische omgeving van een beurs.

Hoe is dat voor René Quist, hoofdredacteur en presentator van Studio Schuttevaer? ‘’Ik vond het gisteren heel spannend’’, vertelt hij. ‘’Ik doe dit al drie jaar, maar dit is natuurlijk wel een andere omgeving. Het is een open vloer. En je hebt toch spanning over of alles goed gaat: zijn de gasten op tijd? Gaat alles goed met internet?’’ Om zeker te zijn dat er met dat laatste niets mis gaat, ligt er speciaal een vaste internetlijn. Zo wordt ervoor gezorgd dat wifi-storingen geen spelbreker kunnen zijn. Voor de eerste uitzending gisteren was ik heel erg zenuwachtig’’. 

De zenuwen waren achteraf niet nodig geweest. Het was een succes met enkel positieve feedback van kijkers en gasten. In de eerste aflevering was Hanna Roukema (voorzitter Young NMT en commercieel manager ROG Ship Repair & Rotterdam Offshore) tafeldame en schoven Joris Thijssen (Groenlinks-PvdA), Guy Heijnen (Hatenboer-Water) en Iris-Sophie Ottingh (Expeditie Maritiem (NMT)) aan. 

De live-uitzendingen zijn een samenwerking van NMT en Studio Schuttevaer. ‘’Ik ben trots dat het is gelukt,’’ vertelt René Quist.  ‘’Hoewel het misschien een beetje een bizar idee was, hebben we het toch doorgezet. Het is Schuttevaer en NMT op een andere manier laten zien. En ook laten zien dat we dit kunnen’’. 

Smaakt zo’n gelukt nieuw idee dan direct naar meer? Voor Quist wel. ‘’Op locatie uitzenden was al heel lang een wens van mij. We durfden er tot nu toe nooit zo goed aan, want er is veel onvoorspelbaarheid. Maar het zou nog wel een droom van mij zijn om Studio Schuttevaer in een horecagelegenheid te doen’’. 

Studio Schuttevaer is meer dan enkel een talkshow aan tafel. Er zijn andere onderdelen die meewerken aan de dynamiek van het programma, zoals de rubriek Uit de Hoogte. 

De komende dagen komen er nog een hoop interessante gasten voorbij, aldus Quist. ‘’Ik vind het vooral heel leuk om de jongere garde een podium te bieden en met hun in gesprek te gaan. Zij hebben vaak toch verfrissende ideeën’’.