Alphatron 2 (2)

Team Binnenvaart van Alphatron Marine is weer aanwezig op de Europort beurs

5 oktober 2023

Ook de binnenvaartafdeling van Alphatron Marine zal weer aanwezig zijn op de Europort beurs in haar thuishaven Rotterdam. Naast de binnenvaartafdeling zullen ook de zeevaart en jachtenafdeling breed uitpakken op deze beurs. Het verkoopteam van de binnenvaartafdeling zal klaarstaan om uitleg te geven over onze producten en diensten die wij bieden voor de binnenvaart.

JMR-611 radar:

Na het succes van zijn voorgangers is de in 2020 geïntroduceerde JMR-611 rivierradar een nog groter succes te noemen. Goede eigenschappen van de JMA-610 zijn gebleven, verbeteringen en innovaties zijn doorgevoerd met uiteindelijk een schitterend product voor de binnenvaart. De meest in het oog springende functie is de revolutionaire sea-state functie van deze radar. In combinatie met het zeer betrouwbare JLR-21 GPS-kompas is de radar in staat om op een hele slimme manier hinderlijke golfslag op het radarbeeld te beperken en kleine objecten, zoals boeien, toch duidelijk te laten zien. Voor gebruikers op open water een zeer welkome oplossing voor een probleem wat al jaren bestaat; bij slecht weer werden de boeien zo klein getoond dat deze niet of nauwelijks van echte echo’s waren te onderscheiden. Uiteraard geeft de radar ook in normale omstandigheden een prachtig beeld op rivieren en kanalen. Doordat er een sterkere motor is toegepast, is de radar al voorbereid op zwaardere eisen die in de toekomst gaan gelden voor extreme weeromstandigheden

Nieuw, AlphaRiverPilot-MFS:

Op de beurs zal ook de nieuwe AlphaRiverPilot-MFS worden geïntroduceerd. Na jaren van trouwe dienst is dit de opvolger van de huidige AlphaPilot-MF. De bediening van deze nieuwe piloot is veel inventiever door gebruik te maken van een klein touch screen scherm op het bediendeel. Maar ook onder de motorkap is de piloot geheel vernieuwd waardoor deze veel meer mogelijkheden biedt dan de huidige rivierpiloot. Door de zelflerende functie in deze piloot zullen de stuureigenschappen sterk verbeteren en het afstellen van de piloot tijdens het inbedrijfstellen en proefvaren sterk vereenvoudigen. Met deze nieuwe MFS-piloot is de stap naar verdere koppeling aan boord eenvoudiger te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koppeling met het RMS-systeem van Damen Marine Components (vh Van der Velden).

Nieuw, AlphaRiverPilot-MFS met geïntegreerde TrackPilot:

Gelijktijdig met de introductie van de nieuwe AlphaRiverPilot-MFS, zullen we ook de AlphaRiverPilot-flex introduceren. Hiermee wordt een deel van de bediening van de functies van de TrackPilot via het bedieningspaneel van het MFS bediendeel uitgevoerd en deels via het scherm van de elektronische kaart. Hierdoor vervalt dus de noodzaak voor een grotere aanpassing in de lessenaar van het schip.

AlphaRiverTrackPilot:

Uiteraard wordt ook de AlphaRiverTrackPilot getoond tijdens deze beurs, deze voldoet voor 100% aan de eisen die gesteld worden aan stuurautomaten en kan daarmee als een volwaardig navigatie-instrument worden ingezet. De TrackPilot vormt een centrale rol in de verdere autonomie van de binnenvaart. Zo is het nu ook mogelijk om de TrackPilot te koppelen met de AIS waarbij de gebruiker wordt gewaarschuwd als er een ander schip op de ingestelde tracklijn aan het varen is. Een andere optie is het gebruik van intelligentie tracks. Doordat er ondertussen een enorme database is opgebouwd met tracks van schepen die met de TrackPilot varen, bieden we nu een service aan met de beste tracklijnen voor gebruikers van de TrackPilot.

ArgoNav:

Nog een innovatie betreft de lancering van een eigen kaartsysteem. Achter de schermen is er veel tijd vrijgemaakt om een systeem te ontwikkelen waarbij de schipper een Inland ECDIS-systeem heeft waarbij de enorme hoeveelheid aan niet gebruikte knoppen en andere toeters en bellen niet meer worden getoond. Door de koppeling met de AlphaRiverTrackPilot is het ook een stuk overzichtelijker om te zien waar de tracklijn zich op de kaart bevindt.

AlphaMINDS:

Ook het AlphaMINDS-systeem zal verder onder de aandacht worden gebracht. Door de schaalvergroting en verdere automatisering in de binnenvaart zien we een toenemende behoefte aan meer sensoren en een duidelijke centrale weergave van deze sensorinformatie voor de schipper. Met het AlphaMINDS-systeem worden de diverse afstanden getoond tot de oever en kunstwerken voor het veilig manoeuvreren van het schip. Een verdere integratie met Lidar-sensoren is aanstaande, waarbij het beeld van deze Lidar-sensor bovenop de kaart wordt getoond.

Dit is slechts een kleine greep uit onze producten die we op onze stand zullen tonen. Voor demonstraties, of gewoon even gezellig een bakkie, nodigen wij u van harte uit op onze stand waar ons team met professionals voor u klaar staat.

Over JRC - Alphatron Marine

JRC is een toonaangevende producent van scheepselektronica die gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van industrieconforme producten. Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar heeft JRC een sterke reputatie voor het ontwikkelen van maritieme producten van de beste kwaliteit. Zij hebben wereldwijd onovertroffen kwaliteitselektronica geleverd via een uitgebreid netwerk van JRC-kantoren en -agenten. Alphatron Marine is een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten op het JRC-portfolio. Diverse expertisecentra in Tokyo, Singapore, Houston en Rotterdam ondersteunen Alphatron Marine; een synergie die zorgt voor kwaliteit en innovatie voor eigenaren, operators en scheepswerven. De toekomst van de oceaan-, offshore- en riviernavigatie wordt hierdoor volledig geherdefinieerd.

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en onze visies en om te genieten van de verhalen van onze teams verspreid over de hele wereld.

Europort: 7-8-9-10 november 2023
Bezoek ons in: hal 3, stand nummer 3408