TER Helder

We gaan weer ‘TER Helder‘ !

7 september 2023

Wie wil samenwerken met de Koninklijke Marine en hoogwaardige producten en diensten wil leveren aan onze fregatten, patrouilleschepen en hulpvaartuigen kan op 29 Februari kennis maken met de Directie Materiele Instandhouding.

Het doel van de Technology Exchange Roadshow in Den Helder (NMT-members only) is het bevorderen van de kennisuitwisseling en samenwerking tussen de Koninklijke Marine en Nederlandse toeleveranciers, vooral MKB bedrijven. 

Dit wordt volmondig bevestigd door Peter Oerlemans, Senior Adviseur Strategie en Bedrijfsvoering bij CZSK-DMI van het Ministerie van Defensie. “In de afgelopen jaren is onze wens om efficiënt samen te werken met betrouwbare partijen steeds sterker geworden. DMI vindt het belangrijk om Nederlandse maritieme toeleveranciers goed in kaart te brengen, omdat we kijken naar de gehele life-cycle van het materieel en ons vooral op onze kerntaken willen richten. Het gaat om projecten die per definitie complex zijn, kwalitatief hoogwaardig en van invloed op de veiligheid van ons land. Tijdens TER Helder komen toeleveranciers te weten wat de behoefte en de werkwijze van de Koninklijke Marine is. Omgekeerd krijgen DMI en de Marine een beter beeld van de expertise en producten van NMT leden.”

Let op: in de Decembereditie van NMT Magazine verschijnt een interview met Peter Oerlemans, waarin hij dieper ingaat op de wensen en vragen van de DMI.

Waarom en voor wie?

Momenteel doen Nederlandse maritieme MKB-bedrijven nog geen of weinig zaken met de Koninklijke Marine. Dat willen DMI en NMT graag veranderen. TER Helder is dus bedoeld voor deze groep; bedrijven die snel kunnen leveren, klantgericht kunnen samenwerken, innoveren en/of graag een innovatief product willen ontwikkelen met de Marine als ‘launching customer’. Dit verstevigt ook de exportpositie van deze bedrijven.

Om deze dag op de inhoud te kunnen focussen en elkaar echt te leren kennen, kunnen er maximaal 60 bedrijven deelnemen. Belangrijke thema’s zullen zijn: onderhoud, innovatie, aanbestedingsregels en matchmaking. Om dit laatste mogelijk te maken leveren deelnemers vooraf een goede omschrijving aan over hun bedrijf,  wat zij voor de Marine kunnen betekenen en de vragen die zij hebben.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.