Training Marine Propulsion: Propulsion system integration: Matching machinery and propeller (module 3)
Aan het einde van deze training ben je in staat om de kennis over verschillende componenten van aandrijfsystemen te integreren. Je kunt een voortstuwingssysteem evalueren op systeemniveau en kun je een geschikt voorontwerp te maken van een aandrijfsysteem. De training wordt in het Engels gegeven door assistent professor Peter de Vos, directeur Studies Marine Technology van de TU Delft. Meld je aan
Organisator
Marjolein Greve
Adviseur Trainingen
+31 (0)6 30 15 02 41
academy@maritimetechnology.nl
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor ontwerpers en (sales) engineers die zich bezighouden met de integratie of het ontwerp van maritieme voortstuwingssystemen tijdens de concept- en/of voorontwerpfase. Het is ook interessant voor mensen die tijdens hun (dagelijkse) werk met aspecten van deze systemen in aanraking komen en meer willen weten over het werkingsprincipe van maritieme voortstuwingssytemen.
Kosten (excl BTW)
- NMT-leden € 1.375,-
- Niet-leden € 1.735,-
Trainingsdata en locatie
15 en 16 mei van 09.00 – 17.00 uur, kantoor NMT (of een andere locatie) in Rotterdam.
Wat ga je leren?
Tijdens de training wordt de procedure voor het evalueren van de operationele situatie van een aandrijfsysteem, zowel in ontwerp- als in afwijkende omstandigheden besproken. onderwerpen die aan bod komen zijn oa.
- Recapitulatie van essentiële kennis uit vorige modules: concepten van aandrijvingssystemen, kenmerken van componenten (weerstandscurve, openwaterschroefdiagram, motor/werkgebied motor)
- Matching criteria: ontwerpsnelheid, ontwerp- en afwijkende omstandigheden, brandstofverbruik en emissies
- Bedrijfsomstandigheden, proefvaartomstandigheden en zware omstandigheden
- Transformatie van scheepsweerstandscurve naar open water schroefdiagram en transformatie van operationeel schroefpunt naar belastingscurve binnen werkgebied motor
- Afstemmen van schroef en aandrijfmachine(s) (zoals dieselmotor, gasturbine en/of elektromotor) wordt uitgebreid geoefend door middel van oefeningen tijdens de module.
- Issues m.b.t. matching voor verschillende (off-design) operationele profielen
- Matching met water-jet
- Uitdagingen van de toepassing van duurzame brandstofcellen.
Cursusmateriaal
Het boek ‘Design of Propulsion and Electric Power Generation Systems’ van Stapersma en Klein Woud wordt als referentie gebruikt. Tijdens de training wordt een hand-out uitgereikt.
Trainingsserie Marine Propulsion
Deze training is onderdeel van de trainingsserie Marine Propulsion, een unieke technische en internationaal georiënteerde training over het ontwerpen van van verschillende maritieme voortstuwingssystemen.
Als jouw bedrijf onder de CAO Metalelektro of CAO Metaalbewerking valt heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de trainingskosten vanuit een van de O&O-fondsen:
Meer weten of benieuwd naar de In-company mogelijkheden?
Neem dan contact op met Marjolein Greve, Adviseur Trainingen op het NMT kantoor via T 088 44 51 000 of E academy@maritimetechnology.nl
Overtuigd? Meld je dan aan
Gerelateerde evenementen
Marine Propulsion: Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics (module 1)
Aan het einde van deze training ben je in staat om een conceptontwerp te maken voor een scheepsvoortstuwingssysteem. De training wordt in het Engels gegeven door assistent professor Peter de Vos, directeur Studies Marine Technology van de TU Delft.
Marine Propulsion: Electrical Drives Characteristics (module 4)
The training series Marine Propulsion Systems is a unique technical and international oriented series of training modules. It is developed for those who wish to acquire in-depth knowledge of the design of different marine propulsion systems. When you have completed the module ‘Electrical Drive Characteristics’, you will be able to decide which type of electrical drive component and/or system will be suited best for a particular vessel design. The theory is practiced by means of exercises.
Training Marine Propulsion: Marine Internal Combustion Engines, (sustainable) fuels & emissions (module 2)
Aan het eind van deze training ben je in staat om de juiste verbrandingsmotor voor een schip te selecteren op basis van het verwachte operationele profiel en op basis van de verschillende voor- en nadelen van verschillende maritieme verbrandingsmotoren. De training wordt in het Engels gegeven door assistent professor Paul de Vos, directeur Studies Marine Technology van de TU Delft.