Propulsion Module 1

Training Marine Propulsion: Propulsion system integration: Matching machinery and propeller (module 3)

Training 22 - 23 mei 2024

De trainingsreeks Marine Propulsion Systems is een unieke technische en internationaal georiënteerde training voor diegenen die diepgaande kennis willen opdoen van het ontwerp van verschillende maritieme voortstuwingssystemen. De reeks bestaat uit een viertal modules, die in het Engels worden aangeboden. Tijdens de derde module ‘Propulsion system integration: Matching machinery and propeller’ wordt de procedure voor het evalueren van de operationele situatie van een aandrijfsysteem, zowel in ontwerp- als in afwijkende omstandigheden besproken. Meld je aan

Marjolein Greve

Organisator

Marjolein Greve Adviseur Trainingen +31 6 30 15 02 41

Doel

Aan het einde van deze module is de deelnemer in staat om de kennis over verschillende componenten van aandrijfsystemen (zoals in module 1 en 2 besproken) te integreren met als doel om een voortstuwingssysteem te kunnen evalueren op systeemniveau en is de deelnemer in staat een geschikt voorontwerp te maken van een aandrijfsysteem. Dat betekent dat de deelnemer inzicht heeft en anderen inzicht kan geven, in welke operationele scenario’s (bijv. zeegang, aangroei, etc.) nog haalbaar zijn voor een bepaald voortstuwingssysteem en welke niet.  

Onderwerpen

- Recapitulatie van essentiële kennis uit vorige modules: concepten van aandrijvingssystemen, kenmerken van componenten (weerstandscurve, openwaterschroefdiagram, motor/werkgebied motor)

- Matching criteria: ontwerpsnelheid, ontwerp- en afwijkende omstandigheden, brandstofverbruik en emissies

- Bedrijfsomstandigheden, proefvaartomstandigheden en zware omstandigheden

- Transformatie van scheepsweerstandscurve naar open water schroefdiagram en transformatie van operationeel schroefpunt naar belastingscurve binnen werkgebied motor

- Afstemmen van schroef en aandrijfmachine(s) (zoals dieselmotor, gasturbine en/of elektromotor) wordt uitgebreid geoefend door middel van oefeningen tijdens de module.

- Issues m.b.t. matching voor verschillende (off-design) operationele profielen

- Matching met water-jet

- Uitdagingen van de toepassing van duurzame brandstofcellen.

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor ontwerpers en (sales) engineers die zich bezighouden met de integratie of het ontwerp van maritieme voortstuwingssystemen tijdens de concept- en/of voorontwerpfase. Het is ook interessant voor mensen die tijdens hun (dagelijkse) werk met aspecten van deze systemen in aanraking komen en meer willen weten over het werkingsprincipe van maritieme voortstuwingssytemen.

 

Cursus materiaal

Voor deze training gebruiken we het boek ‘Design of Propulsion and Electric Power Generation Systems’ ter referentie. De deelnemers kunnen dit boek van Prof. Klein woud en Prof. Stapersma (uitgave Imarest) en een map met de collegeslides bestellen. Deze items kunnen worden besteld op het inschrijfformulier.

Docent

Netherlands Maritime Technology (NMT) organiseert deze module in nauwe samenwerking met de Technische Universiteit Delft. De docenten zijn professor Peter de Vos MSc, Director of Studies Marine Technology en universiteit docent dr. ir. Rinze Geertsma, CEng, FIMarEST, assistent professor Sustainable and Maintainable Energy Systems (Nederlandse Defensie Academie).

Cijfer

Deelnemers beoordeelden deze training met een 9,5.

Data

22 en 23 mei 2024

Duur

Twee dagen

Tijd

09.00 – 17.00 uur

Locatie

NMT – Boompjes 40 (of een andere locatie) in Rotterdam

Kosten

Leden  € 1.350-
Niet-leden € 1.700,-

Alle prijzen zijn exclusief BTW. De trainingsserie Marine Propulsion bestaat uit 4 modules, waaraan je onafhankelijk van elkaar kunt deelnemen. Als je aan meerdere modules wilt deelnemen, bieden we je een korting op de totaalprijs.

1 module = volledig bedrag

2 modules = 5% korting op het totaalbedrag van beide cursussen

3 modules = 10% korting op het totaalbedrag van de drie cursussen

4 modules = 15% korting op het totaalbedrag van de vier cursussen

Alle modules waarvoor je je hebt ingeschreven, moeten binnen 2 jaar zijn afgerond. De korting wordt verrekend met de laatste factuur.

Indien de organisatie waarvoor je werkt onder de CAO Metalelektro valt, heb je mogelijk recht op een vergoeding uit een van de A+O ontwikkelingsfondsen. Ga naar de websites van A+O Metalelektro (stichting voor ontwikkeling door de sociale partners in de Metalelktro) als je meer informatie zoekt. Valt uw organisatie onder de sociale partners in de metaalbewerking, dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding uit een van de OOM-onderwijsregelingen. Ga naar de website van OOM (scholingsinstantie voor de sociale partners in de metaalbewerking) als je meer informatie wilt over deze fondsen.  

Andere modules Marine Propulsion

Marine Propulsion Module 1: Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics (6 & 7 maart 2024)

Marine Propulsion Module 2: Marine Internal Combustion Engines & emissions (10 & 11 april 2024)

Marine Propulsion Module 4: Electrical Drives and Characteristics (13 & 14 maart 2024 en 21 & 22 november 2024)

Meer informatie

Voor meer informatie contacteer Marjolein Greve of Louise de Jong, Adviseurs Trainingen op het NMT kantoor via T +31 (0)88 44 51 000 of E academy@maritimetechnology.nl.

Overtuigd? Meld je dan aan