Propulsion Module 1

Training Marine Propulsion: Propulsion system integration: Matching machinery and propeller (module 3)

Training 22 - 23 mei 2024

Aan het einde van deze training ben je in staat om de kennis over verschillende componenten van aandrijfsystemen te integreren. Je kunt een voortstuwingssysteem evalueren op systeemniveau en kun je een geschikt voorontwerp te maken van een aandrijfsysteem. De training wordt in het Engels gegeven door assistent professor Peter de Vos, directeur Studies Marine Technology van de TU Delft. Meld je aan

Marjolein Greve

Organisator

Marjolein Greve Adviseur Trainingen +31 (0)6 30 15 02 41

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor ontwerpers en (sales) engineers die zich bezighouden met de integratie of het ontwerp van maritieme voortstuwingssystemen tijdens de concept- en/of voorontwerpfase. Het is ook interessant voor mensen die tijdens hun (dagelijkse) werk met aspecten van deze systemen in aanraking komen en meer willen weten over het werkingsprincipe van maritieme voortstuwingssytemen.

Kosten (excl BTW)
 • NMT-leden € 1.350,-
 • Niet-leden € 1.700,-
Trainingsdata en locatie

22 en 23 mei van 09.00 – 17.00 uur, kantoor NMT (of een andere locatie) in Rotterdam.

Wat ga je leren?

Tijdens de training wordt de procedure voor het evalueren van de operationele situatie van een aandrijfsysteem, zowel in ontwerp- als in afwijkende omstandigheden besproken. onderwerpen die aan bod komen zijn oa.

 • Recapitulatie van essentiële kennis uit vorige modules: concepten van aandrijvingssystemen, kenmerken van componenten (weerstandscurve, openwaterschroefdiagram, motor/werkgebied motor)
 • Matching criteria: ontwerpsnelheid, ontwerp- en afwijkende omstandigheden, brandstofverbruik en emissies
 • Bedrijfsomstandigheden, proefvaartomstandigheden en zware omstandigheden
 • Transformatie van scheepsweerstandscurve naar open water schroefdiagram en transformatie van operationeel schroefpunt naar belastingscurve binnen werkgebied motor
 • Afstemmen van schroef en aandrijfmachine(s) (zoals dieselmotor, gasturbine en/of elektromotor) wordt uitgebreid geoefend door middel van oefeningen tijdens de module.
 • Issues m.b.t. matching voor verschillende (off-design) operationele profielen
 • Matching met water-jet
 • Uitdagingen van de toepassing van duurzame brandstofcellen.
Cursusmateriaal

Het boek ‘Design of Propulsion and Electric Power Generation Systems’ en een map met de powerpoint slides kunnen apart besteld worden. 

Trainingsserie Marine Propulsion

Deze training is onderdeel van de trainingsserie Marine Propulsion, een unieke technische en internationaal georiënteerde training over het ontwerpen van van verschillende maritieme voortstuwingssystemen. Je kunt elk van de 4 trainingen los volgen, maar krijgt korting als je er meer volgt:

 • 1 module = volledig bedrag
 • 2 modules = 5% korting op het totaalbedrag van beide cursussen
 • 3 modules = 10% korting op het totaalbedrag van de drie cursussen
 • 4 modules = 15% korting op het totaalbedrag van de vier cursussen

Alle modules waarvoor je je hebt ingeschreven moeten binnen 2 jaar zijn afgerond. De korting wordt verrekend met de laatste factuur.

Subsidie

Als jouw bedrijf onder de CAO Metalelektro of CAO Metaalbewerking valt heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de trainingskosten vanuit een van de O&O-fondsen:

Meer weten of benieuwd naar de In-company mogelijkheden?

Neem dan contact op met Marjolein Greve of Louise de Jong, Adviseurs Trainingen op het NMT kantoor via T 088 44 51 000 of academy@maritimetechnology.nl

Overtuigd? Meld je dan aan