News Top 1568X882 10

Workshop werken met sancties & exportcontroles in de maritieme sector

Training 2 februari 2023

Op 2 februari 2023 organiseert NMT in samenwerking met Export Control Group International, sinds kort lid van NMT, een praktijk workshop “Werken met sanctie & exportcontroles in de maritieme sector” exclusief voor leden van NMT. Een vervolg op de druk bezochte deelsessie tijdens de netwerkbijeenkomst op 24 november bij Zwijnenburg. Meld je aan

Sinds februari van dit jaar kan niemand er meer omheen. Het conflict in de Ukraine heeft het bedrijfsleven op scherp gezet. Veel producten, ook maritieme, kunnen voor de verkeerde doeleinden of door de verkeerde partijen worden gebruikt. Om dit te voorkomen hebben overheden uitgebreide sancties en export control regels opgesteld.

Deze regels zijn niet nieuw, ze bestaan al tientallen jaren en overtreding van deze regels wordt als een misdrijf beschouwd. Denk jij ‘geen paniek’, dit is voor mij niet van toepassing, of raak je lichtjes in paniek en heb je hoge nood maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze workshop voor jou!

Geen mooi verhaal over regels, maar een praktisch stappenplan hoe je de sanctie & export controle risico’s herkent en wat je kunt doen om misstappen te voorkomen.
Dit, en nog meer interessante onderwerpen, vind je terug in de workshop;

  • Wat is trade compliance? Douane, sancties en export control toegelicht
  • Product classificatie. Waar moet ik beginnen?
  • Hoe bepaal ik de regels voor mijn bestemming(en)?
  • Met wie doe ik zaken? Het belang van screenen
  • Hoe ver gaat mijn verantwoordelijkheid
  • Hoe vraag ik een vergunning aan en wat gebeurt er met mijn aanvraag
  • Waar kan ik hulp krijgen?
Praktische informatie:

donderdag 2 februari 2023
Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Ontvangst- 09:30 – 10:00
Workshop- 10:00 – 13:00

De workshop is beschikbaar voor maximaal 50 personen dus meld je snel aan!

Deze workshop is specifiek gericht op de maritieme sector, met concrete (geanonimiseerde) voorbeelden uit de maritieme sector. Heb je zelf een voorbeeld of een concrete casus die je behandeld zou willen hebben, geef dit uiterlijk 15 januari door via events@maritimetechnology.nl

 

Overtuigd? Meld je dan aan

Gerelateerde evenementen