NMT Magazine: Nauwere samenwerking Nederlandse en Indonesische scheepsbouw

Op vrijdag 14 december 2018 is, bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag, het convenant Partners for International Business (PIB): Shipbuilding Cluster Indonesia ondertekend.

Om de scheepsbouw in Indonesië een boost te geven zetten zeven bedrijven uit de Nederlandse scheepsbouw en het maritieme onderwijs, NMT en RVO hun handtekening onder het convenant, waarmee zij zich committeerden aan een driejarig samenwerkingsverband met enkele ministeries en de Nederlandse ambassade in Indonesië. NMT, de branchevereniging voor de scheepswerven en maritieme toeleveranciers, is de coördinator van dit partnerschap.

Het doel van dit project is tweeledig: aan de ene kant wil de Nederlandse scheepsbouw de marktkansen in Indonesië verkennen en haar marktaandeel in de interessante Indonesische markt vergroten. Aan de andere kant wil Indonesië kwalitatief hoogwaardige scheepsbouw realiseren. Daaraan kan de Nederlandse kennis en kunde op scheepsbouwgebied een nuttige bijdrage leveren. Roel de graaf (Managing Director NMT): “De groep bestaat uit een onderwijsinstelling, meerdere maritieme toeleveranciers en twee scheepswerven. Laten we duidelijk maken dat wij de Indonesische markt hiermee uitstekend kunnen voorzien in haar behoefte aan kennis en haar streven naar een kwalitatief hoogwaardige scheepsbouw.”

Wil je weten hoe de nauwere samenwerking gerealiseerd wordt? Lees het hele artikel in het online magazine.