NMT Magazine: Nieuwe bedrijven gezocht voor studiebeurzenprogramma

“Het is ontzettend belangrijk om te investeren in talent”, zegt Madelein van Acker, HR-manager van De Vries Groep (Feadship). Het bedrijf stelde afgelopen jaar voor de derde keer studiebeurzen beschikbaar aan getalenteerde studenten. Het studiebeurzenprogramma is onderdeel van de Human Capital Agenda van Topsector Water & Maritiem en is onlangs vernieuwd.

Meer informatie

Van Acker: “We hopen via onder andere de studiebeurzen jonge, slimme mensen te enthousiasmeren voor de maritieme industrie, een relatief kleine sector. Pluspunt is dat zij worden gestimuleerd om een waterambassadeurschap vorm te geven en hun enthousiaste verhalen te delen. Daar profiteert de hele sector van.”

Annette Opstal, Human Capital Manager bij NMT, licht het studiebeurzenprogramma toe: “De studiebeurzen staan open voor 3e-jaars studenten mbo en hbo en MSc studenten wo van specifieke opleidingen. Studenten zijn voor een periode van twee jaar actief als waterambassadeur, verzorgen gastlessen op scholen, maken blogs voor het platform ‘Water, WereldWerk!’ en dragen bij aan sectorbrede evenementen, zoals ‘Battle of the beach’ en het Wereld Water College. De waterambassadeurs vormen een actieve ‘community’ die gezamenlijk activiteiten onderneemt. De studenten krijgen coaching en training in onder meer persoonlijke ontwikkeling, innovatievermogen en didactiek.”

Meer weten over de manier waarop jouw bedrijf mee kan helpen aan het studiebeurzenprogramma? Lees het hele artikel in het online magazine.