Oceanco verwerft de constructie faciliteiten van Heerema in Zwijndrecht

Na een lange periode op het industrieterrein “Groote Lindt”, eerst als Grootint en later als Heerema Fabrication Group, heeft Heerema haar bedrijfsactiviteiten in Zwijndrecht beëindigd.

Meer informatie

Het verheugt Oceanco te kunnen melden dat de vrijgekomen faciliteiten in Zwijndrecht zijn overgenomen door Oceanco als onderdeel van haar langetermijnvisie. De nieuwe faciliteiten dragen bij aan de mogelijkheden voor Oceanco en haar co-makers om de cascobouw- en daaraan gerelateerde activiteiten te consolideren en biedt ruimte voor de verdere ontwikkeling van haar onderhouds- en verbouwingsactiviteiten (life time extension) van de bestaande vloot.

Het eerste casco (110 meter) arriveert op de locatie Zwijndrecht in het derde kwartaal van 2019.

Oceanco kijkt uit naar de samenwerking met de lokale bedrijven, overheid en organisaties in Zwijndrecht en hoopt hiermee haar bijdrage aan de economische ontwikkeling van haar ‘thuishaven’ de regio Drechtsteden, verder te versterken.

Graag willen we de gemeente Zwijndrecht – vertegenwoordigd door Wethouder Jansen en de heer Keuzenkamp, bedrijven contactfunctionaris – hartelijk bedanken voor de constructieve samenwerking en hun positieve bijdrage aan het realiseren van een soepele overgang van de faciliteiten in Zwijndrecht naar Oceanco.

Oceanco
Marcel Onkenhout, CEO
Arie van Andel, CTO

Heerema Fabrication Group
Koos-Jan van Brouwershaven, CEO
Peter Huisman, CFO