Onderwijs in de spotlight tijdens de Maritime Week

Het maritieme onderwijs neemt een prominente positie in tijdens de Maritime Week. Terecht, want meer instroom van goed opgeleid personeel begint op school. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk Human Capital voor de toekomst van onze sector is.

Goed onderwijs kan niet zonder goede docenten. Vandaag organiseert de Maritieme Academie Holland de Dag van de Maritieme Docent op de ROC Friese Poort in IJmuiden om die docenten in het zonnetje te zetten. De aanwezigen laten zich inspireren door collega’s, delen kennis en ervaringen en kunnen netwerken met aanwezige bedrijven. Een aantal docenten deelt haar kennis en vakmanschap in een workshop. De Dag van de Docent is alleen te bezoeken op uitnodiging.

Open dag

Vanavond van 18.00 tot 21.00 uur (en morgen de hele dag) opent opleider STC Group op al haar locaties in Rotterdam de deuren tijdens de eerste open dag van het nieuwe studiejaar. Leerlingen en studenten organiseren rondleidingen en verschillende maritieme bedrijven geven voorlichting over stageplaatsen en baankansen. Daarnaast kan iedereen een kijkje nemen in de simulatoren. STC Group biedt onderwijs aan op vmbo, havo, mbo, hbo en universitair niveau. Daarnaast zijn er opleidingen, trainingen en cursussen voor volwassenen en young professionals.

Beleef Maasvlakte 2

Niet per se geïnteresseerd is in maritiem onderwijs, maar wil je wél meer weten over de sector? Dan zijn de Offshore Experience in het Maritiem Museum en de tentoonstelling ms Oranje, Koers Gewijzigd in Het Scheepvaartmuseum een aanrader. Voor wie zelf de haven wil ervaren is de FutureLand Ferry een echte belevenis. Ga mee aan boord en vaar langs de modernste containerterminals, het toekomstige Offshore Center en de vestiging van offshore funderingenbouwer Sif op Maasvlakte 2. Dichterbij het nieuwste havengebied in actie kun je niet komen! Speciaal voor de Maritime Week biedt FutureLand de Ferrytocht op vrijdag 16 november met 10 procent korting aan.

 Arbeidsmarktbranding

Het belang van meer instroom van goed opgeleid personeel werd ook benadrukt door Wim van Sluis, voorzitter Nederland Maritiem Land, tijdens het Maritime Awards Gala afgelopen maandag. Human Capital staat hoog op de agenda en daarom werkt Nederland Maritiem Land, samen met alle aangesloten brancheverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven nu aan een arbeidsmarktbranding strategie. Onbekend maakt onbemind en daarom moet Maritiem Nederland laten zien dat er bij ons ontzettend veel mooie, avontuurlijke en uitdagende carrièremogelijkheden zijn. Daarom willen wij u vragen om hier aan mee te doen, de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. Al helemaal als het gaat om technisch personeel. Samen staan we sterker en bereiken we meer potentiële toekomstige collega’s.