Royal IHC tekent contract met Port Autonome de Douala

Royal IHC heeft een contract getekend met Kameroen’s Port Autonome de Douala (PAD). Het contract omvat de levering van een IHC Beaver® 50 cutterzuiger en Delta Multi Craft 1450 werkboot. Een belangrijk onderdeel van het contract is daarnaast de kennisoverdracht door middel van onsite assistentie, training en consultancy. Met deze samenwerking helpt IHC PAD bij het creëren van lokale baggercapaciteit om baggerkosten te reduceren alsmede om de operationele flexibiliteit van de haven te vergroten. De business case wordt geoptimaliseerd door projectfinanciering.

Meer informatie

Het doel van PAD is om een high performance haven te zijn en een sleutelrol te vervullen in de positionering van Kameroen als logistiek platform voor de Golf van Guinee. Bij het ondersteunen van PAD, draagt IHC bij aan het behalen van dit doel, zowel nu als voor de lange termijn.

“We zijn verheugd dat PAD ons de ondersteuning voor de ontwikkeling van hun baggercapaciteit toevertrouwt,” zegt Bas Kockmann, Commercial Manager Africa bij IHC.

IHC’s dredging consultants hebben toegang tot de ongeëvenaarde kennis en expertise van het bedrijf. Deze kennis en ervaring stelt IHC in staat om de klant te ondersteunen in de voorbereiding, het gebruik en de optimalisatie van baggermaterieel en -projecten.