Succes door deelname aan NMT handelsmissie: BOKA Vanguard van Boskalis wordt droogdok voor enorm cruiseschip

Eén van de deelnemers aan NMT’s cruisemarkt handelsmissie naar Miami afgelopen april was Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis). Tijdens deze missie kwam de afgevaardigde van Boskalis in contact met het bedrijf Carnival Cruise Line. Zij besproken in Miami de mogelijkheden om één van de cruiseschepen van het bedrijf te vervoeren naar een geschikte scheepswerf.

Afgelopen week heeft Boskalis een contract verworven van Carnival Cruise Line om het cruiseschip Carnival Vista op de BOKA Vanguard te laden en naar een werf te transporteren waar de droogdokwerkzaamheden zullen plaatsvinden. Deze operatie – een wereldprimeur – zal de komende weken worden uitgevoerd in Freeport op de Bahamas.

Met plaats voor bijna 4.000 passagiers en een lengte van ruim 300 meter is de Carnival Vista het op een na grootste cruiseschip in de Carnival-vloot. Vanwege technische problemen met de azipods, de voortstuwing van het schip, moet deze voor reparatie naar een droogdok dat in de regio momenteel niet beschikbaar is. Met het inzetten van de BOKA Vanguard, het grootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld, biedt Boskalis een unieke oplossing om deze droogdokreparatie mogelijk te maken. De Carnival Vista zal voor de kust van Freeport op de BOKA Vanguard worden geladen. Deze operatie staat gepland tussen 12 en 14 juli. Vervolgens zal de BOKA Vanguard de Carnival Vista naar een nabijgelegen werf vervoeren, waar de reparaties zullen worden uitgevoerd terwijl het cruiseschip op de BOKA Vanguard rust. Na afronding van de reparatiewerkzaamheden wordt de Carnival Vista weer gelost zodat het schip op tijd is voor de eerstvolgende geplande cruise later deze maand.

Klik hier om een animatie van de gehele droogdokoperatie te bekijken