Succesvolle doop en tewaterlating sleephopperzuiger DC ORISANT door Royal IHC

Royal IHC heeft met succes de veelzijdige 5.450m3 sleephopperzuiger DC ORISANT gedoopt en te water gelaten, voor een joint venture tussen Den Herder (Reimerswaal Dredging) en Group de Cloedt. De ceremonie vond plaats op 11 januari op de scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel en werd uitgevoerd door mevrouw Ria den Herder, de vrouw van de heer Bert den Herder (eigenaar van Reimerswaal Dredging).

Meer informatie

“Het contract werd op 8 augustus 2016 getekend en de kiellegging vond plaats op 17 juli 2017”, zegt IHC Director Dredging Market André Kik. “IHC is er trots op om deze veelzijdige grindhopper te bouwen. Het schip is zowel geschikt voor de bagger als de offshore wind markt en wordt een belangrijke maatstaf voor de industrie.”

“De DC ORISANT is een sleephopperzuiger met volledige systeemredundantie en kan een breed scala aan projecten uitvoeren. Dit komt door het geïntegreerde ontwerp en de hoge standaard aan baggermaterieel aan boord”, zegt Bert den Herder. “De baggerinstallatie is geconfigureerd om zand en grind voor de bouw te baggeren. Het schip is ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van reguliere baggerprojecten, zoals onderhoudsbaggeren en zandsuppleties.”

Bovendien maakt de DP2 installatie het mogelijk dat het vaartuig ondersteunende activiteiten uitvoert voor de bouw van offshore windparken. Het is het eerste compleet dieselelektrisch aangedreven baggerschip in de markt, waardoor ze onder alle omstandigheden op de meest economische snelheid kan varen. DC ORISANT wordt medio 2018 opgeleverd aan haar eigenaren.