VABO Composites lanceert nieuw bedrijf in Italië

Als een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige composiet producten voor de superjacht- en commerciële scheepvaartsector, werkte het Nederlandse bedrijf VABO Composites al samen met het Italiaanse Pharo Srl; nu hebben zij de handen in een geslagen om een nieuw bedrijf in Italië in Italie op te richten, VABO ITALIA Composites. VABO Italia, gevestigd in het centrum van de maritieme markt in Sarzana, La Spezia, zal optreden als een 100% zusterbedrijf van VABO Composites. Zij zullen zelf verantwoordelijk zijn voor custom composietprojecten en de ontwikkeling van nieuwe producten als aanvulling op de producten die beschikbaar zijn op het hoofdkantoor van VABO Composites in Nederland.

Meer informatie

Met een door Lloyd’s goedgekeurde productiehal van 3000 vierkante meter en een team van toegewijde specialisten heeft de thuisbasis van VABO Composites in Nederland de afgelopen 20 jaar al een formidabele reputatie opgebouwd met haar producten. Innovatie is de sleutel tot het succes van het bedrijf gebleken, zoals ook is gebleken uit de recente introductie van een branddeur van topkwaliteit met een weerstand van 60 minuten.

Terwijl het internationale netwerk van onderaannemers van VABO heeft gezorgd voor eersteklas ondersteuning aan klanten over de hele wereld, beantwoordt de oprichting van een nieuw bedrijf in Italië aan de groeiende vraag naar composietproducten in dat deel van Europa. Opgericht door Arnold Vaandrager en Andrea Blasi, zal VABO ITALIA Composites Srl ook profiteren van het commerciële netwerk en tientallen jaren ervaring binnen PHARO Srl.

“We gaan composiet onderdelen engineeren, maken en installeren voor het hogere segment van de jachtbouw, maar ook voor commerciële klanten en de marine”, legt algemeen directeur Grazio Basile uit.” Er is ook een sterke interesse onder ontwerpers en architecten in Italië voor de productie van unieke inrichtingselementen die het beste van esthetiek en functionaliteit combineren.”

Sistema VABO ITALIA

Voorbeelden van dergelijke projecten die al op de agenda staan, zijn onder meer antennemasten, overkappingen, zwembaden en maatwerk jacuzzi’s met ligbedden, banken, etc. “Onze visie is om een turnkey service te bieden die veel verder gaat dan de producten zelf”, voegt Basile toe. “De plug & play VABO ITALIA Sistema aanpak betekent dat we alle activiteiten direct ter plaatse beheren, van (pre-) engineering tot final installation aan boord. Onze klanten zullen de voordelen merken van een naadloze integratie van de verschillende modules bij het uitrusten van hun schepen, inclusief functionele elementen zoals masten, antennes en luiken.”