Ketting Cruise 800X280

3 tips ter voorbereiding op Handelsmissie Cruisemarkt van Deborah Touwslager, Wortelboer BV

23 januari 2023

Van zondag 26 maart t/m vrijdag 31 maart 2023 organiseert Netherlands Maritime Technology (NMT) in samenwerking met het Nederlandse Consulaat-Generaal in Miami een handelsmissie voor de cruisemarkt. Veel bedrijven zijn je de afgelopen jaren voorgegaan en kwamen enthousiast terug met interessante nieuwe contacten en leads. Ook voor deze editie wordt er weer gewerkt aan een interessant programma met bezoeken aan de grote cruiserederijen. Deborah Touwslager, Global Salesmanager bij Wortelboer Anchors and Chaincables, gaat mee naar de Handelsmissie Cruisemarkt Fort Lauderdale 2023 in Miami. Deborah vertelt dat ze erg naar de handelsmissie uitkijkt: ‘’Het is een unieke gelegenheid om binnen te komen in de cruisemarkt. Wij zelf gaan vooral om onze bestaande relaties met de klanten te versterken. De meeste bedrijven daar zijn namelijk al klant van ons. Met deze klanten hebben we regelmatig contact via mail, telefoon en houden we digitale meetings. Het fijne aan zo’n handelsmissie is dat je hier echt je gezicht kan laten zien en je bedrijf persoonlijk kan presenteren. Hiermee zet je, je bedrijf veel beter op de kaart. Je kunt bijvoorbeeld ook specifieke onderwerpen bespreken die wat meer tekst en uitleg nodig hebben. Er zit zoveel meerwaarde in dat persoonlijke contact.’’

Vaker op Handelsmissie

‘’We hebben vorig jaar ook deelgenomen aan de Handelsmissie naar Spanje’’, vertelt Deborah Touwslager. ‘’Dit is zeer waardevol geweest. Samen met gelijkstemden op bezoek gaan bij die verschillende bedrijven is iets wat je veel nieuwe inzichten kan geven. Je leert ook weer van elkaar. Daarnaast groeit je netwerk enorm en dat geeft je werk extra kracht.’’ Aldus Deborah.

3 tips van Deborah Touwslager ter voorbereiding op de Handelsmissie

  1. Verdiepen Hoe staat de cruisemarkt ervoor op dit moment? Stel de juiste vragen. Hoe gaan de bedrijven verder als de markt weer aan gaat trekken?
  2. Evalueren Kijk naar je samenwerkingen en bedenk hoe je dit wellicht zou kunnen verbeteren en versterken.
  3. Contact Meld je klanten dat je aanwezig zult zijn gedurende die periode. Al kan je iemand maar 5 minuten de hand schudden, ook dit is waardevol. Als je iemand als eens in het echt hebt gesproken, maakt dit het volgende contactmoment altijd makkelijker.

Ook mee op Handelsmissie?

Wil je mee op Handelsmissie naar Miami? Wees er dan snel bij, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Deborah Wortelboer vertelt over haar ervaring en verwachtingen: ‘’Dit is de beste try-out om vanaf daar weer verder te gaan met de (nieuwe) bedrijfsplannen. Na zo’n handelsmissie, met de bezoeken bij de klanten, is je samenwerking en communicatie verbeterd, je begrijpt elkaar sneller en het contact verloopt soepeler. Het feit dat je de moeite hebt genomen om op bezoek te komen wordt onwijs hoog gewaardeerd. Na deze ervaring kom je terug met allerlei nieuwe ideeën en kun je meteen beter inspelen op de behoefte en de vraag van je klanten, nu en in de toekomst. Kijk hier voor meer informatie over de Handelsmisse Cruisemarkt Fort Lauderdale 2023 en schrijf je in. Kijk hier voor het volledige aanbod van 2023.