Scheepsbouw Voor Niet

Training Risicomanagement in maritieme projecten

Training 12 - 13 november 2024

Leer tijdig risico’s herkennen om zo een project van begin tot eind succesvol uit te voeren. Te vaak komt het voor dat er pas wordt gereageerd als de verstoring een daadwerkelijk probleem is geworden. Mogelijke gevolgen: een project wordt niet op tijd afgerond, overschrijdt het vastgestelde budget of de vastgestelde kwaliteitseisen worden niet gerealiseerd. Meld je aan voor de training ‘Risicomanagement in projecten’ en elimineer risico’s zoveel mogelijk uit jouw maritieme project. Meld je aan

Marjolein Greve

Organisator

Marjolein Greve Adviseur Trainingen +31 (0)6 30 15 02 41

Voor wie?

Ben jij actief als projectmanager, aspirant-projectmanager of projectmedewerker in de maritieme sector? Dan sluit deze training goed aan. Ook voor opdrachtgevers, leidinggevenden, accountmanagers en gebruikers van het projectresultaat is deze training interessant om zich beter bewust te zijn van hoe er met risico’s in projecten moet worden omgegaan.

Kosten (excl. BTW)

Leden NMT € 1.225,-
Niet-leden € 1.535,-

Trainingsdata en locatie

12 & 13 november 2024 van 9:00 – 17:00 uur, op het kantoor van NMT in Rotterdam of een externe locatie in de regio Rotterdam.

Wat ga je leren?

Na afloop van de training ben je in staat om:

 • Aan de hand van verschillende technieken, risico’s in een project te identificeren en te beoordelen
 • Kosteneffectief maatregelen ter reductie van risico’s te bepalen
 • Risicobewustwording in de projectorganisatie op gang te brengen en daarover te communiceren
 • Zelf eenvoudige risico analyses van projecten uit te voeren

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod tijdens de training:

 • Identificatie van projectrisico’s in contractfase, engineeringfase, inkoopfase en productiefase
 • Beoordeling projectrisico’s
 • Wat zijn risicoscenario’s?
 • Wat zijn valkuilen in een project?

De module behandelt vervolgens de drie aanpakken zoals die binnen project-risicomanagement worden gebruikt:

 1. De heuristische aanpak
  Deze aanpak is gericht op de identificatie van projectrisico’s op basis van de aan- of afwezigheid van noodzakelijke randvoorwaarden en de maatregelen om projectrisico’s te voorkomen.
 2. De gefaciliteerde aanpak
  Deze aanpak is gericht op de identificatie van risico’s die op kunnen treden indien projectactiviteiten worden uitgevoerd of wanneer bepaalde beslissingen moeten worden genomen.
 3. De basisoorzaken analyse
  Deze aanpak is gericht op de identificatie van basisoorzaken in reeds uitgevoerde projecten om vervolgens risico’s in soortgelijke projecten te voorkomen.

Andere projectmanagement trainingen

NMT heeft een compleet aanbod aan projectmanagement trainingen. Voor een goede basis kies je voor Maritiem projectmanagement. Voor verdieping kun je naast de training Risicomanagement in maritieme projecten ook kiezen voor Maritieme projectbeheersing, Internationaal contracteren, algemene voorwaarden & contractmanagement, Samenwerken in maritieme projecten of Onderhandelvaardigheden in maritieme projecten.

Subsidie

Als jouw bedrijf onder de CAO Metalelektro of CAO Metaalbewerking valt heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de trainingskosten vanuit een van de O&O-fondsen:

A+O Metalelektro

Stichting OOM (metaalbewerking)

Meer weten of benieuwd naar in-company mogelijkheden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Louise de Jong of Marjolein Greve bij NMT via T 088 44 51 000 of academy@maritimetechnology.nl.

Overtuigd? Meld je dan aan