Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Ideecafé ‘Emissieloos vervoer over vaarwegen’ (VOL)

Verbeteren van de luchtkwaliteit, minder verbruik van brandstof, bereiken van een duurzame transportketen. Er zijn meerdere redenen om vervoer over de Nederlandse binnenwateren te verduurzamen.

Organisator

Voor verschillende vormen van vervoer over water, zoals binnenvaart maar ook personenvervoer, wordt gezocht naar zero-emissie alternatieven voor de huidige energieopslag in diesel. Deze vormen moeten passen bij het transport, veilig zijn en qua prijsniveau concurrerend zijn met de huidige oplossingen.

Op woensdag 14 maart 2018 organiseren InnovationQuarter, Netherlands Maritime Technology en EICB een ideecafé, waarin tien ondernemers hun project gaan pitchen. Aan bod komen onder meer alternatieve brandstoffen (zoals biobrandstoffen en waterstof), volledig elektrisch varen, het monitoren van brandstofverbruik, kleine snel varende schepen en zero emissie veerponten.

Wil jij kennis delen, samenwerken aan innovatieve projecten of ben je op zoek naar partners voor jouw ontwikkelproject? Meld je dan nu aan als toehoorder.

Het ideecafé heeft het maximale aantal toehoorders bereikt, het is daardoor niet meer mogelijk om aan te melden.

Praktische informatie

Datum : Woensdag 14 maart 2018

Inloop: 14.45

Tijd : Van 15.00 tot 17.15 uur

Netwerkborrel: 17.15 tot 18.00

Locatie: Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade, Dordrecht

Deelname is kosteloos, maar aanmelden is wel verplicht.

Organisatie

Partners zijn InnovationQuarter, Netherlands Maritime Technology, EICB en de Duurzaamheidsfabriek.  Het ideecafé wordt mede mogelijk gemaakt door het regionale samenwerkingsverband Maritime Delta.