Training Scheepsbouw voor niet-scheepsbouwers (VOL)

“Training ‘Scheepsbouw voor niet-scheepsbouwers’ binnen! Sterkte, stabiliteit, de bulb, en ja zelfs het ‘bittere eind’ kent voor mij geen geheimen meer!”

 Maurice Luijten PhD, Liason Officer Topsector Water & Maritiem.

Ben je technisch opgeleid maar mis je kennis op het gebied van ontwerpen en bouwen van schepen dan biedt deze cursus een goede introductie. Door het volgen van de training ‘Scheepsbouw voor niet-Scheepsbouwers’ leer je de hoofdlijnen van het scheepsbouwproces en scheepsbouwtermen. Wil je jouw begrip en kennisniveau verhogen over de scheepsbouw en/of heb je veel klantencontact met scheepswerven of rederijen? Dan heb je zeker baat hebben bij deze 2-daagse training.

Gedurende de training krijg je inzicht in de verschillende facetten van de Nederlandse scheepsbouw. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

 • De maritieme markt & marktontwikkelingen
 • Verschillende scheepstypes en scheepsonderdelen
 • Ontwerp- en bouwproces van een schip
 • Scheepsvorm
 • Stabiliteit van een schip
 • Sterkte van een schip
 • Weerstand door het water
 • Voortstuwingsinstallaties
 • Machinekamersystemen
 • Elektrische installatie
 • Veiligheid aan boord

Doel

De training ‘Scheepsbouw voor niet-Scheepsbouwers’ is erop gericht om jouw begrip en kennisniveau over de scheepsbouw te verhogen, zodat je een beter beeld krijgt van de samenhang en processen in de keten en zelf effectiever kunt bijdragen aan het scheepsbouwproces.

Voor en door wie

Van de deelnemers wordt geen technische achtergrond verwacht, maar er zullen wel enkele technische onderwerpen aan de orde komen die op een begrijpelijke manier zullen worden toegelicht. Trainer Arnold de Bruijn draagt zorg voor de uitvoering.

Rapportcijfer

Deze training werd door deelnemers in 2021 gemiddeld beoordeeld met een 8,1.

Trainingsdata

8 februari & 9 februari 2023

Trainingsduur

Twee dagen

Trainingstijden

09.00 uur – 17.00 uur

Locatie

Kantoor NMT Rotterdam of andere locatie regio Rotterdam

Kosten

Leden NMT: €1.075,-
Niet-leden: €1.350,-

De vermelde bedragen zijn exclusief BTW. Voor de lunch wordt gezorgd.

Als jouw organisatie deel uitmaakt van de CAO Metalektro, dan kan het zijn dat je gebruik kan maken van tegemoetkoming middels een van de ontwikkelfondsen. Ga naar de website van A+O Metalektro voor informatie over de mogelijkheden. Is jouw organisatie aangesloten bij een van de sociale partners in de metaalbewerking, dan kan het zijn dat je gebruik kan maken van een van de regelingen voor scholingstrajecten. Ga naar de website van OOM voor informatie over de mogelijkheden.

Benieuwd naar incompany mogelijkheden? Wij verzorgen graag een offerte voor je. Neem contact op met NMT via T 088 44 51 000.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette Lucas-Colijn, Training Manager bij NMT via T 088 44 51 043 of academy@maritimetechnology.nl.