Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Workshop Internet of Things

Wat is ‘Internet of Things’ (IoT) en wat kan men ermee? En wat is daarin de rol van Big Data? In deze IoT-workshop zal de focus zijn op de meerwaarde van data en de relatie met IoT.

Organisator

In de eerste helft van 2017 hebben drie kennismakingsworkshops plaatsgevonden die gingen over de toepassing van IoT in maritieme producten en processen. Voor de aankomende workshop is gekozen voor een andere invalshoek en wordt de focus gelegd op de rol van data in bedrijfsvoering. Na een korte theoretische inleiding over big data wordt gestart met de ‘Lemonade Game’. In dit spel leren deelnemers hoe eenvoudige datasets een bedrijf kunnen helpen en hoe data gecombineerd kan worden voor het verkrijgen van nieuwe inzichten. Daarna wordt er verder ingegaan op IoT.

Over Internet of Things

Nederland is het eerste land waarbij op nationaal niveau het LoRa netwerk is uitgerold. LoRa staat voor Long Range, Low Power. LoRa sensoren verbruiken weinig stroom en het dataverkeer via het LoRa netwerk is vele malen goedkoper dan dataverkeer over bestaande netwerken. Deze technologie maakt het mogelijk om voorwerpen via sensors en het Internet te laten communiceren. Apparaten kunnen zo met elkaar ‘praten’ en informatie uit de fysieke wereld ontsluiten die vooraf niet toegankelijk was, het zogeheten Internet of Things. In een IoT omgeving zijn objecten verbonden met een netwerk en/of het Internet en kunnen individueel geïdentificeerd, getraceerd of gemanaged worden. IoT wordt als ‘de toekomst’ beschouwd voor het realiseren van grootschalige data verzameling en informatieverwerking.

Voor wie?

Deze kennismakingsworkshop is gericht op deelnemers werkzaam in de maritieme maakindustrie (scheepswerven en toeleverende industrie). Specifieke voorkennis is niet nodig om deze workshop te volgen; enthousiasme en interesse voor IoT is voldoende. De workshop is toegankelijk voor 20 deelnemers. Er wordt daarom een maximum van 2 deelnemers per bedrijf gehanteerd.

Datum, tijd en locatie

De workshop vindt plaats op woensdag 22 november 2017, aanvang 12.00 uur en afsluiting om 15.30 uur. Verzamelplaats: Heijplaatstraat 3, Rotterdam. Het programma en routebeschrijving ontvangt u een week voor aanvang.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar registratie is wel verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Meer informatie

Deze workshop wordt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology in samenwerking met de IoT Academy (www.iotacademy.nl) en mede mogelijk gemaakt door TKI Maritiem (Topsector Water en Maritiem).