Dit evenement is geweest Bekijk komende evenementen
Voltooid, rechts vindt u enkele alternatieven

Workshop ‘Winstkansen door intellectueel eigendom-beleid’

Een goed intellectueel eigendom-beleid biedt innovatieve bedrijven de mogelijkheid om voor te blijven op de concurrentie. Zo borg je namelijk je kennis en voorkom je dat anderen ervandoor gaan met jouw R&D werk. Ook kan een goed IE-beleid je een hoop problemen besparen. Je kan namelijk in juridische problemen komen als je, zij het ongewild, andermans patent schendt.

Organisator

In deze workshop geven IE-experts van Damen Shipyards en Royal IHC in een interviewsessie hun visie op het belang en de kansen van een goed IE-beleid:

  • Wat voor soorten intellectueel eigendom bestaan er?
  • Wat is de beste manier om je intellectueel eigendom te beschermen?
  • Hoe om te gaan met de razendsnelle patentengroei in China?
  • Hebben Damen Shipyards en/of Royal IHC zelf wel eens te maken gehad met inbreuken op hun intellectueel eigendom?
  • Hoe voorkom je dat je inbreuk maakt op andermans patenten?

Intellectueel eigendom is een zeer breed onderwerp dus misschien staat jouw specifieke vraag of interessegebied hier niet tussen. Dit is geen probleem, want tijdens de interviewsessie is er alle ruimte voor input uit het publiek.

Sprekers

  • Léon Seijbel, Innovation Director bij Royal IHC
  • Edwin van Buren, Senior Manager R&D Valorisation bij Damen Shipyards

Doelgroep

Leden (scheepswerven en toeleveranciers) die meer willen weten over intellectueel eigendom in de praktijk en de kennis op willen doen om maximaal de vruchten te plukken van hun innovaties.

NMT Netwerkbijeenkomst

Deze workshop is een keuze-onderdeel van de NMT Netwerkbijeenkomst op 16 mei 2019 bij Veth Propulsion in Papendrecht. Hier kun je het volledige programma bekijken.